Disney bevestigt serie over Obi-Wan Kenobi

Disney komt met een nieuwe serie rond het Star Wars-personage Obi-Wan Kenobi, die vertolkt zal worden door Ewan McGregor. Dat bevestigde de studio in de nacht van vrijdag op zaterdag, op het jaarlijkse Disney-evenement D23 Expo. De serie zal te zien zijn via de aankomende streamingsdienst Disney+.

Wat de naam van de nieuwe serie wordt is nog niet bekend. Al jaren gaan er geruchten rond over een mogelijke spin off over het personage.

Vorige week zei McGregor dat hij nog in onderhandeling was over de serie, maar Kathleen Kennedy, de president van filmmaatschappij Lucasfilm, meldde tijdens D23 Expo dat de scripts voor de serie al klaar zijn en het filmen start in 2020.

Het wordt de derde Star Wars-serie op Disney+. Vanaf dit najaar is ook The Mandalorian te zien op Disney+. Die serie gaat over een premiejager in de buitenste delen van het Star Wars-universum. Pedro Pascal, die onder te zien was in Game of Thrones en Narcos acteerde, speelt hierin de hoofdrol.

Disney heeft ook een nog titelloze serie die een prequel van Rogue One moet worden in ontwikkeling. Diego Luna pakt daarvoor zijn rol als piloot Cassian Andor weer op.

De 48-jarige McGregor speelde eerder al Obi-Wan Kenobi in de films The Phantom Menace (1999), Attack of the Clones (2002) en Revenge of the Sith (2005). Daarnaast was hij te horen in The Force Awakens uit 2015. De oude Kenobi, te zien in A New Hope (1977), The Empire Strikes Back (1980) en Return of the Jedi (1983) werd vertolkt door Alec Guinness.

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply