Johan Cruijff – En Un Momento Dado nog een keer op het witte doek

Zondag 27 maart zullen vijf Pathé bioscopen als eerbetoon eenmalig de Johan Cruijff film En Un Momento Dado vertonen. De veelgeprezen documentaire van Ramón Gieling verscheen in 2004 en concentreert zich op de periode dat Cruijff als ‘El Salvador’ Spanje veroverde – eerst als speler en later als trainer. In Pathé Arena, De Munt Amsterdam, De Kuip Rotterdam, Pathé Groningen en Buitenhof Den Haag krijgen fans de kans het unieke filmdocument op het grote doek te beleven. De netto opbrengst van deze voorstellingen komt volledig ten goede aan de Johan Cruyff Foundation.
Johan Cruyff

Over En Un Momento Dado

Johan Cruijff is niet zomaar een voetbalheld, hij is een icoon, een halfgod en een orakel. Misschien in Spanje nog meer dan in Nederland. El Salvador heeft het Spaanse voetbal, in het bijzonder dat in Barcelona, onschatbare diensten bewezen. Eerst als speler, later als trainer, want de verlosser daalde tweemaal neer in Catalunya om het volk zijn verloren trots terug te geven. De verering voor Cruijff is nu nog onverminderd groot. De herinnering aan grote momenten van Cruijff staan bij de Catalanen in hun geheugen gegrift. Johan Cruijff tenslotte komt als personage Nummer Veertien zelf aan het woord en vertelt over de belangrijkste momenten in zijn leven, zoals het overlijden van zijn vader en later zijn stiefvader.
Volgende week zullen enkele filmtheaters de documentaire ook nog vertonen, waaronder Slieker Film Leeuwarden en Lab111 in Amsterdam. Vanaf vrijdag 1 april zal de DVD van de film opnieuw verkrijgbaar zijn.

DVD

Volgende week zullen enkele filmtheaters de documentaire ook nog vertonen, waaronder Slieker Film Leeuwarden en Lab111 in Amsterdam. Vanaf vrijdag 1 april zal de DVD van de film opnieuw verkrijgbaar zijn. Je kan hem hier kopen.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply