Filmtrilogie voor de lockdown

De lockdown in Nederland is helaas weer met enkele weken verlengd en de winter is nu echt begonnen. Dat moet reden genoeg zijn om op een vrije dag, de hele dag voor de buis te hangen. Dit kun je niet beter doen dan met een leuke filmtrilogie. Niet nadenken over welke film je als volgende gaat kijken, maar gewoon een dagje ongestoord echte klassiekers kijken.

Lord of the Rings

Iedereen heeft the Lord of the Rings natuurlijk al gezien, maar dat heeft een reden. De films zijn zo ongelofelijk goed. Vaak worden ze met kerst uitgezonden, maar als jij ze afgelopen kerst niet gezien hebt dan is het nu tijd om een dagje naar Middle Earth te gaan. De film onderscheidt zich niet alleen door het unieke en mooi verhaal maar ook door de prachtige beelden.
Vind jij drie films niet genoeg dan kan je ook nog The Hobbit trilogie vooraf kijken! Kijk jij alle zes deze films dan heb je maar liefst 17.2 uur aan kijkmateriaal, liever de extended edities? Dan maak je er 19.9 uur van!

The Hangover

Zin in iets minder serieus? Probeer dan The Hangover, waarin vier vrienden naar Las Vegas trekken, deze keer geen casino film in Vegas, maar het is een keiharde comedy.  De vrienden beleven een onvergetelijke avond (die ze vergeten) en raken de bachelor kwijt.

In het vervolgdeel gebeuren er mogelijk nog gekkere dingen als ze naar Bangkok gaan voor een nieuw vrijgezellenfeest. Deel drie is de minst goed gewaardeerde film van de reeks, maar zal je nog altijd vaak genoeg laten lachen.

Jason Bourne

De actie/thriller Bourne films begonnen als boeken. In 1980 werd een boek genaamd “The Bourne Identity” van schrijver Robert Ludlum uitgebracht. Ludlum zou nog 2 boeken schrijven (The Bourne Supremacy 1986 en The Bourne Ultimatium 1990).
Ludlum schreef graag spionage romans en de verhalen over Jason Bourne waren een van zijn bekendste werken. Na de dood van Ludlum schreef Eric van Lustbader nog 8 vervolgen op deze boeken.

De films zijn losjes gebaseerd op de boeken, maar trekken wel hun eigen lijn. Er zijn ondertussen vijf films uit, waarvan Matt Damon als Jason Bourne in vier de hoofdrol op zich neemt. De films zitten vol met actie en het verhaal is ook erg goed. Een leuk dagje op de bank verzekerd dus. Het gaat om de films: The Bourne Identity (2002), The Bourne Supremacy (2004), The Bourne Ultimatum (2007), The Bourne Legacy (2012) en Jason Bourne (2016).

The Matrix

Deze winter is ook het perfecte moment om de Matrix films (nog) eens te bekijken. Het eerste deel dat in 1999 uitkwam was fenomenaal en spotte met de realiteit die wij als mensen kennen. De twee vervolgfilms (The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions) konden niet aan de torenhoge verwachtingen voldoen. Toch zijn het prima films als je ze niet met deel één vergelijkt.

Deel vier van The Matrix zou eind dit jaar uit moeten komen, en dus is deze lockdown het perfecte moment om je geheugen nog eens op te frissen met de eerder uitgekomen Matrix films.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply