Mr. Sulu komt uit de kast

Luitenant Hikaru Sulu komt uit de kast. En dan bedoelen we Mr. Sulu uit Star Trek, en niet de acteur die de rol speelt. In de nieuwe Star Trek film: Star Trek Beyond zal naar voren komen dat Mr. Sulu een mannelijke partner heeft.

Mr. Sulu

Waarom hij ineens uit de kast komt? Waarschijnlijk is het een eerbetoon aan de acteur George Takei. Deze acteur speelde Mr. Sulu in de eerste reeks Star Trek films. George is een homoseksueel, en actief homoactivist. Tegenwoordig wordt de rol gespeeld door de Koreaan John Cho. In een interview werd aan hem gevraag wat hij van zijn coming-out vond, hierop antwoordde hij: Ik vind het een leuke aanpak. Het is geen issue in de film, en zo zou het moeten zijn. Je zou niemand moeten oordelen op zijn of haar seksuele voorkeur.

Mr. Sulu
Left to right: Zoe Saldana plays Uhura and John Cho plays Sulu in Star Trek Beyond from Paramount Pictures, Skydance, Bad Robot, Sneaky Shark and Perfect Storm Entertainment

Star Trek Beyond draait vanaf 21 juli in de Nederlands bioscoop. Wil je de film zien in België? Dan kan je het best even over de grens reizen. De film is in België pas op 17 augustus te zien in de bioscoop.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

1 thought on “Mr. Sulu komt uit de kast

Leave a Reply