Nieuwe Mediawet betekent einde specials Boer zoekt Vrouw en Bed & Breakfast

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Media heeft een lijst samengesteld met amusementsprogramma’s van de Publieke Omroep die volgens de criteria van de nieuwe Mediawet zouden sneuvelen. Onder meer populaire programma’s als Eén tegen 100 met Caroline Tensen, Bed & Breakfast en de specials van Boer zoekt Vrouw zouden van de buis moeten verdwijnen, omdat zij te weinig moeilijk bereikbare kijkers trekken.

Dat bericht De Telegraaf. De krant heeft de lijst in het bezit gekregen via een Wob-verzoek. Programma’s als Wie is de mol? en Heel Holland bakt voldoen vermoedelijk wel aan de nieuwe stresstest.

Moeilijk bereikbaar publiek

Onder het vorige kabinet zijn de spelregels voor de publieke omroepen aangescherpt in de nieuwe Mediawet. Ze mogen alleen nog maar amusementsprogramma’s uitzenden als daarmee een moeilijk te bereiken publiek wordt getrokken. De NPO beklemtoont dat programma’s pas echt verdwijnen als zij twee seizoenen niet aan de nieuwe criteria voldoen.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

1 thought on “Nieuwe Mediawet betekent einde specials Boer zoekt Vrouw en Bed & Breakfast

  1. Met andere woorden de programmas met een commerciele optie mogen blijven dan krijgen wij straks dezelfde troep op NPO als er nu al op de commerciele zenders rondspookt zitten wij daar op te wachten?

Leave a Reply