Recensie: Between – Seizoen 1

De Canadese dramaserie Between is een samenwerking tussen de Canadese TV-zender City en Netflix. In deze serie zorgt een mysterieus virus ervoor dat iedereen boven de eenentwintig plotseling sterft. Niemand weet hoe het kan. Ik vond het plot spannend klinken en keek het eerste seizoen van de serie.

netflix-original-between

Plot

In het stadje ‘Pretty Lake’ zorgt een virus ervoor dat iedereen boven de eenentwintig plotseling sterft. Het stadje wordt door de overheid afgesloten van de buitenwereld, wat zorgt voor veel frictie tussen de verschillende bewoners in het plaatsje.

Between

Het eerste seizoen van Between begint op het moment dat het virus uitbreekt en loopt tot het moment dat de bewoners van het plaatsje drie weken in quarantaine zitten. In drie weken kan er veel gebeuren. De overlevenden van het virus zijn in feite allemaal nog kinderen, of jongeren. Ze moeten zich plotseling zien te redden zonder volwassenen, zonder dokters, politie, docenten of andere mensen die hen kunnen helpen. Ze staan er helemaal alleen voor.

Het leven gaat wel door. Zo staat de jonge Wiley op het punt te bevallen van haar eerste kindje, krijgt een andere jongen een blindedarmontsteking, blijkt er een meisje vermoord te zijn en wordt de supermarkt in brand gestoken. Al deze dingen zorgen voor een grimmige sfeer. Waar de één probeert om iedereen te helpen, gebruikt de ander het liefst geweld om iedereen rustig te krijgen. Ze zijn het niet eens hoe ze dit aan moeten pakken en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze het samen overleven. Terwijl het grootste deel van de groep bezig is met overleven, probeert de slimme Adam er achter te komen wat er aan de hand is en hoe hij hier iets aan kan veranderen. Het lijkt er echter op dat de overheid niet wil dat ze dit ontdekken.

netflix_between

Conclusie

De serie is vanaf het eerste moment spannend en blijft dat ook. Elke aflevering roept vragen op. Hoe kan het dat dit virus alleen in dit plaatsje uitbreekt en wat zorgt ervoor dat iemand van 22 anders is dan iemand van 21. Het lijkt allemaal erg onwaarschijnlijk. Als de jongeren en kinderen in quarantaine geplaatst worden en het contact met de buitenwereld verloren gaat, staan ze er alleen voor. Ze worden nergens mee geholpen. Dat zorgt ervoor dat je meteen denkt dat de overheid meer weet dan ze zeggen.

Het enge aan deze serie is dat je je afvraagt of zoiets in het echt ook kan gebeuren, dat het niet puur science fiction is. Kan het gebeuren dat iemand een virus maakt in een lab wat getest moet worden, zodat ze het in kunnen zetten als biologisch wapen. Wat nu als de overheid zoiets zou doen, maar het in de doofpot stopt, zodat niemand er verder vanaf weet. Die gedachte is eng, maar in dit geval zorgt het vooral voor een spannende serie. Ik ben daarom zeker benieuwd naar seizoen twee en hoe dit verder gaat.

mv5bzjvlyzgwzgitymy3ys00njq2lwizmjatzmy4ytu1yzk4mwzmxkeyxkfqcgdeqxvyntc2otm3mtk-_v1_

Serie informatie

Titel: Between
RegieMichael McGowan
CastJennette McCurdy, Jesse Carere, Ryan Allen
Releasejaar: 2015
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply