Recensie: Greyhound

Greyhound ging vanwege Corona niet naar de bioscoop toe, maar kwam direct beschikbaar op Apple TV. Wij keken de Apple TV film en hieronder vind je onze mening

Plot

Een onervaren kapitein leidt in de Tweede Wereldoorlog een konvooi geallieerde schepen met duizenden militairen over de verraderlijke Atlantische Oceaan naar het front. Terwijl ze vijf dagen geen luchtsteun hebben, leveren de kapitein en zijn konvooi strijd met vele vijandelijke nazi-U-boten om zo de geallieerden in staat te stellen de oorlog te winnen.

Greyhound

In Greyhound zien we Tom Hanks weer eens als kapitein, ditmaal als kapitein van een Amerikaanse torpedojager tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft de leiding gekregen om een konvooi te beschermen tegen vijandige Duitse onderzeeboten. Uiteindelijk denk je dat je naar een oorlogsfilm aan het kijken bent, maar het lijkt vooral meer op een psychologische film.

We zien een studie naar de strenge maar eerlijke kapitein, die continu worstelt met zichzelf of hij wel in staat in om zijn bemanning in leven te houden, en zijn taak te volbrengen. Hierbij zie je hoe de geoliede machine steeds verder uit elkaar valt naar een complete chaos hoe dichterbij de vijand komt.

Conclusie

Normaal kijken wij niet naar de recensies van een film voordat we er zelf erover geschreven hebben. Met Greyhound kon je eigenlijk niet echt om de recensies heen. De film welke tot drie keer toe niet in de bioscoop kwam heeft zoveel persaandacht gehad dat ook alle kanten op ging met de recensies. Wij zijn zelf van mening dat deze film netjes de 4 sterren kan dragen. We zien Tom Hanks met een heldhaftig personage, die net genoeg verhaal heeft om het te laten werken. Iets meer in de diepte met de personages had ervoor kunnen zorgen dat dit een 5 sterren film was geworden.

Film informatie

Titel: Greyhound
Speelduur
: 91 minuten
Releasejaar
: 2020
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply