Recensie: I Am Wrath

I Am Wrath is de nieuwe actie film met daarin John Travolta. De film komt in Nederland vandaag (13 mei) in de winkels. De film werd groots aangekondigd voor de bioscoop eerder dit jaar. De recensie vielen toen best wel tegen, en de bezoekerscijfers ook. Nu met de DVD release moesten we dan toch maar een recensie gaan maken. Wil jij weten of je de film moet zien? Hieronder vind je onze recensie. 

i_am_wrath_47043414_st_1_s-low (1)

Beschrijving

Stanley (John Travolta) is machteloos als zijn vrouw Vivian bruut door tuig wordt vermoord in een parkeergarage. Haar dood is al niet te verkroppen, maar hij slaat pas echt door als de corrupte politie de daders laat lopen. Stanley zoekt zijn oude vriend Dennis (Christopher Meloni) op, waarmee hij in het verleden al het nodige geweld heeft meegemaakt. Met de hulp van Dennis start Stanley een wraakactie die er voor zorgt dat de mannen die Vivian vermoord hebben én de foute agenten het zwaar te verduren krijgen. Heel zwaar.

I Am Wrath

In I am Wrath speelt John Travolta de rol van Stanley Hill. Vanaf het begin van de film is zijn rol een beetje vaag. Hij lijkt de manager te zijn van iets, en als hij terug komt van een zakenreis wordt zijn vrouw voor zijn ogen vermoord. Dit lijkt eerst toeval te zijn, waarbij de moordenaars gewoon opzoek zijn naar geld. Niet veel later blijkt al dat er iets meer achter zit. Hiermee is de basis voor het verhaal gelegd.

i_am_wrath_47043414_st_3_s-low

Stanley Hill een oud special forces militair besluit omdat het politie systeem hem niet kan helpen om voor eigen rechter te spelen. Hierin komt het grote cliche weer naar voren. They messed with the wrong guy on the wrong moment. De actie gaat door de hele film heen tot het moment dat uiteindelijk het hele complet is opgelost. En om het leuk te houden eindigt het vervolgens met een mega plot-twist.

i_am_wrath_47043414_st_2_s-low

Conclusie

John Travolta begint een beetje op Nicolas Cage te lijken. Dit is zeker niet negatief bedoeld voor Nicolas Cage, maar ook John lijkt er nu voor te kiezen om zoveel mogelijk rollen te pakken. Het probleem met de films die John Travolta aanraakt is alleen dat ze meestal eindigen als een B film. En dit is met I Am Wrath ook het geval. De film had niet zoveel budget en dit voel je door de hele film.

Het is natuurlijk wel verfrissend dat de criminelen allemaal met 1 kogel geraakt worden, en ook opslag dood zijn. Maar dit lijkt meer gedaan te zijn om kosten te besparen. Wat hoe realistisch is het nou eigenlijk dat je een 100% head-shot score haalt… Dit en nog andere punten uit de film doen vermoeden dat er gewoon geen geld was voor echte actie. En de pruik die John draagt, hadden ze geen betere kunnen vinden?

De film is niet alleen slecht hoor. I Am Wrath is een standaard revenge film. Het kijkt lekker weg, en als je niet op de details let is het gewoon wel te kijken. Maar een echt goede film, met een sterk script en klasse actie. Nee, dat is I Am Wrath niet.

Film informatie

Titel: I Am Wrath
Regie: Chuck Russell
Cast: John Travolta, Christopher Meloni, Amanda Schull, Rebecca De Mornay
Speelduur:
 92 minuten
Releasejaar:
2016
Oordeel:✫✫

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply