Recensie: Looking Glass

Sinds deze week draait de film Looking Glass met Nicolas Cage in de bioscoop. Aangezien Nicolas Cage films een gigantisch succes of een gigantische flop kunnen zijn gingen wij hem toch maar kijken. Wat wij er van vonden? Dat lees je hieronder in onze recensie.

Plot

Ray en Maggie willen een nieuw leven beginnen na een tragisch verlies. Om dat te realiseren schaffen ze ergens in de woestijn een motel aan. Niet lang daarna stuit Ray op een speciale kamer, die naar de kelder leidt met een doorkijkspiegel. Deze schenkt hem een blik op een motelkamer waar dikwijls vreemde dingen gebeuren. De dood van een gast zorgt er later voor dat Ray en Maggie door een politieman van moord beschuldigd worden. Als hij zijn onschuld wil bewijzen, moet Ray de dader zien te vinden.

Looking Glass

Looking Glass

De film begint met een terugblik waarbij we zien dat Ray en zijn vrouw een dochter hebben, die blijkbaar overleden is. Dit komt regelmatig terug in de film en word op die manier beter uitgelegd. Om een nieuw leven te beginnen verhuizen ze naar de woestijn.

Hier gaan de scenes even zo snel dat ze ineens een motel hebben, de sleutel lag bij de voordeur en het verhaal word vervolgens eventjes in een telefoontje uitgelegd. Hierna word het langzaam duidelijk waarom de vorige eigenaar ineens vandoor ging.

Looking Glass

Conclusie

Helaas gaat Nicolas Cage verder met zijn grote lijst van films die het gewoon echt niet worden. Sommige films kunnen het maken op het succes van de hoofdpersoon, maar dat is met Looking Glass niet het geval. Dit is het type film waar je uit komt en je denkt waar heb ik nou de laatste anderhalf uur naar gekeken? De film is langzaam, de spannende momenten vallen tegen en het verhaal past op 1 papiertje. Zeer jammer dat Nicolas Cage hier zijn naam aan verbind.

Film informatie

Titel: Looking Glass
Regie: Tim Hunter
Cast: Nicolas Cage, Robin Tunney
Speelduur
:104 minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

You May Also Like

Leave a Reply