Recensie: A Perfect Ending

Eerlijk is eerlijk. Toen ik het plot van deze film las, dacht dat het zou gaan om een soort van lesbische soft-porn film. Het leek me niet echt het soort film waar ik normaal naar zou kijken. Aangezien ik de vraag kreeg of ik er een recensie over wilde schrijven, ben ik hem toch gaan kijken. De film was eigenlijk heel anders dan ik in eerste instantie had verwacht.

mv5bmjaxota0mde0m15bml5banbnxkftztcwmdg5mjkwnw-_v1_sy1000_cr0012421000_al_

Plot

Rebecca is mooi en rijk en heeft een perfect maar nogal saai leven. Ze is de ideale echtgenote en heeft 3 kinderen met haar man, maar diep van binnen is ze ongelukkig met haar liefdesleven. Ze mist romantiek en passie. Als ze aan haar vrienden bekent dat ze dit mist, stellen ze haar voor aan Paris. Paris is een slimme prachtige vrouw die werkt als een hele dure call-girl.

Rebecca ontsnapt aan haar saaie familieleven en man door geheime afspraakjes met Paris te maken. Ze had nooit verwacht dat ze juist door Paris de antwoorden op haar vragen zou vinden die ze haar hele leven al heeft. Haar ontdekkingstocht van perfecte controle naar ongekende passie brengt haar in contact met haar eigen lichaam en seksualiteit. Soms is het perfecte einde niet wat je ervan verwacht.

A Perfect Ending

De hoofdpersoon Rebecca is echt totaal niet sexy. Ze is een huisvrouw met een saai leven en het lijkt wel alsof al het leuke en gezellige uit haar leven verdwenen is. Ze zegt zelfs dat ze helemaal niet weet wat passie is en dat ze, ondanks dat ze wel twee kinderen heeft, nooit heeft genoten van seks. Haar man is nu eenmaal niet zo’n goede minnaar en ze hebben daar helemaal geen tijd voor. Ze verzint allerlei excuses voor zichzelf om er niet mee bezig te hoeven zijn, maar eigenlijk mist ze toch wel iets. Een bevriend lesbisch stel raadt Rebecca aan om het eens met een vrouw te doen en ze weten wel iemand voor haar.

In het begin gebeurt er eigenlijk helemaal niets. Rebecca stuurt Paris telkens weer weg en ook als er een wat oudere dame voor haar komt, wil ze er niets van weten. Ze weet zich totaal geen houding te geven, iets wat wellicht ook wel begrijpelijk is in haar situatie. Ze weet tenslotte niet wat ze wil en wat ze kan verwachten.

Wanneer Rebecca los komt, komen ook haar emoties boven en begint ze tegen Paris te praten over haar leven en haar gevoel. Dat doet haar goed en ze knapt er van op.

mv5bmjexndm0nzyxm15bml5banbnxkftztcwodm0otayoa-_v1_sx1777_cr001777999_al_

Conclusie

Zoals bij zoveel films is A Perfect Ending niet wat het lijkt. De film draait natuurlijk wel om Rebecca’s leven en haar zoektocht, maar eigenlijk is er onder de oppervlakte nog veel meer wat in het begin helemaal niet naar boven komt. Er zit wel degelijk een einde aan te komen. Je weet vanaf het begin van de film dat er iemand ongeneeslijk ziek is, maar wie? Er zijn allerlei flashbacks en scènes waarvan je niet goed weet waar ze passen in de film. Eigenlijk hebben alle personages ook hun eigen geheimen. Dat zorgt ervoor dat je eigenlijk tot de ontknoping helemaal niet weet wat zich nu allemaal afspeelt in de levens van Rebecca, haar familie en Paris. Als het allemaal duidelijk wordt, vallen alle puzzelstukjes ook op zijn plaats.

tumblr_mnigd9fzib1r5ghlco1_1280

Film informatie

Titel: A Perfect Ending 
Regie: Nicole Conn
CastBarbara Niven, Bryan Mordechai Jackson, Jessica Clark
Speelduur
: 110 minuten
Releasejaar
: 2012
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply