Recensie: Star Trek: Picard

Het was eventjes wachten maar de zevende serie van Star Trek is eindelijk daar. De zevende serie volgt het leven van Jean-Luc Picard nadat hij met pensioen is gegaan. Wat wij van de eerste aflevering vonden lees je hieronder

Plot

In Star Trek: Picard hervat Sir Patrick Stewart de iconische rol van Jean-Luc Picard, die hij zeven seizoenen speelde in Star Trek: The Next Generation. De nieuwe serie volgt dit iconische personage in het volgende hoofdstuk van zijn leven.

Star Trek: Picard

We beginnen de serie met de een nachtmerrie van Jean-Luc Picard, de voormalig kapitein van Starship Enterprise. En wat we nog weten van de oorspronkelijke Star Trek: Enterprise series is dat Jean-Luc Picard altijd eeen beetje afwezig was op het moment dat het belangrijk was. Zo had hij halucinaties bij de Ferengi, werd hij omgebouwd door de Borg en zat hij op sommige momenten ineens in een “alternatief” leven.

Maar we merken ook gelijk het verschil tussen de zesde serie: Discovery en deze serie. Waar Star Trek Discovery gelijk het Star Trek gevoel gaf, en eigenlijk met alles beter op een filmscherm had gepast is Picard echt gemaakt voor een tv scherm. De serie Picard neemt een beetje het gevoel en tempo over van de oorspronkelijke serie die tussen 1987 en 1994 op TV was.

Star Trek: Picard lijkt wel richting onze huidige politieke klimaat tegaan. We zien een crisis, terrorisme en gevaar vanuit een superkracht langs komen. Hiernaast word duidelijk dat Jean-Luc Picard Star Fleet heeft verlaten omdat het zich niet meer aan zijn eigen voorwaarden houdt.

Conclusie

Het is de eerste aflevering die op dit moment op Amazone Prime staat. Het zet het verhaal uit. We weten natuurlijk nog niet wat de serie gaat brengen. En ik denk wel dat dit een mooie serie kan worden voor de die-hard Star Trek fan, of de beginnende kijker. Op dit moment kan ik niet wachten op de volgende aflevering. Maar of dat zo zal blijven? De toekomst zal het vertellen.

Film informatie

Titel: Star Trek: Picard
Cast: Patrick Stewart, Santiago Cabrera, Alison Pill
Releasejaar
: 2020
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

You May Also Like

Leave a Reply