Recensie: The Night Before

The Night before is een comedy film die op 13 april in de winkels ligt. Wij kregen de film van Sony op DVD op een review te kunnen schrijven. Hieronder vind je onze recensie.

Plot

Jeugdvrienden Ethan, Isaac  en Chris gaan elk jaar samen los op kerstavond. Nu ze allemaal volwassen zijn, komt er een einde aan deze traditie. De vrienden willen er voor de laatste keer een onvergetelijke avond van maken en zetten alles op alles om naar het Nutcracka Ball – het meest legendarische Kerstfeest in New York – te gaan.

L-r, Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt and Anthony Mackie star in Columbia Pictures' "The Night Before."
L-r, Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt and Anthony Mackie star in Columbia Pictures’ “The Night Before.”

The Night Before

Het verhaal begint met de twintigjarige Ethan. Hij verliest beide ouders in een auto ongeluk vlak voor kerst. Zijn twee beste vrienden Isaac en Chris maken de afspraak dat ze er altijd voor hem zouden zijn op kerstavond. Zo begint een traditie waarbij de drie vrienden goed feesten. Na een avondje feesten komen ze achter een legendarisch kersfeest genaamd: The Nutcracka Ball. Voor dit feest heb je een geheime uitnodiging nodig. De jongens zweren dat ze opzoek gaan na een uinodiging.

L-r, Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt and Anthony Mackie star in Columbia Pictures' "The NIght Before."
L-r, Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt and Anthony Mackie star in Columbia Pictures’ “The NIght Before.”

Jaren later is Isaac bijna vader en Chris een topsporter, hierdoor gaan ze elkaar steeds minder en minder zoek. In de allerlaatste nacht die ze samen voor de kerst zullen doorbrengen vind Ethan drie kaartje voor het Nutcracka Ball in New York. Terwijl ze wachten op het bericht waar het feest plaats vind, ondervinden ze meest bizarre avonturen.

Joseph Gordon-Levitt stars in Columbia Pictures' "The Night Before," also starring Seth Rogen and Anthony Mackie.
Joseph Gordon-Levitt stars in Columbia Pictures’ “The Night Before,” also starring Seth Rogen and Anthony Mackie.

Conclusie

Het kijken van een kers-film in april is een vreemde ervaring, maar deze comedy maakte het toch helemaal goed. Ik ben zelf al groot van Seth Rogen en ik ben van mening dat hij ook in deze film weer een goede prestatie neerzet. De film zit aan elkaar vol met komische momenten, en is gegarandeerd goed voor een leuke kijk ervaring! Ben jij van andere mening? Laat het weten in de reacties. Wil je de film kopen? Wij adviseren bol.com. 

L-r, Direcotr Jonathan Levine, Seth Rogen and Joseph Gordon-Levitt on the set of Columbia Pictures' "The Night Before," also starring Anthony Mackie.
L-r, Direcotr Jonathan Levine, Seth Rogen and Joseph Gordon-Levitt on the set of Columbia Pictures’ “The Night Before,” also starring Anthony Mackie.

Film informatie

Titel: The Night Before
Regie: Jonathan Levine
Cast: Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt en Anthony Mackie
Speelduur:
101 minuten
Releasejaar:
2015
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

1 thought on “Recensie: The Night Before

  1. Erg leuke film waarbij ik vooral Michael Shannon erg leuk vond in zijn rol, die had er duidelijk plezier in. Inderdaad wel een vreemd moment om deze film nu uit te brengen 🙂

Leave a Reply