Tien vragen aan Victor

Deze week geven we het woord aan Victor. Op zijn blog VrijMiBro vind je alles over sport, eten en drinken, mooie vrouwen en reizen, maar er is ook een hele categorie over films & series op de site. Kortom, mannen, check die site even als je tijd hebt!

  1. Wat is de laatste film die je hebt gezien? (en wat vond je ervan?)

Een paar dagen geleden zag ik Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018). Net als z’n voorganger was het helaas niet zo goed als de originele Harry Potter-films. Je zou bijna zeggen dat het wat magie mist. Het voelde alsof ik het boek van tevoren niet had gelezen, terwijl dat er helemaal niet is.

  1. Wat is jouw favoriete genre?

Drama en actie. Bij drama is het altijd even afwachten of ze niet te hard proberen een paar Oscars in de wacht te slepen. Maar als het goed is gedaan, is het ook direct écht heel goed. En een goede actiefilm gaat er natuurlijk altijd in!

  1. Welke film moet iedereen – volgens jou – gezien hebben?

Whiplash (2014), wat een film is dat zeg! Het geeft je nauwelijks de tijd om rustig onderuit te zitten. Het gaat over zoveel meer dan een jazz-student en een leraar die bijna letterlijk uit de hel komt.  Thema’s als obsessie, stress, en de prijs van succes komen zo goed aan bod. En dat einde is echt ongelooflijk!

  1. Wie is jouw favoriete acteur / actrice?

Ik vind Christian Bale en Emily Blunt erg goed, maar ook Christoph Waltz, Ralph Fiennes en Emma Stone zijn top.

  1. Welke snack mag niet ontbreken als je een film kijkt?

Chips doen het altijd goed, maar ik eet vrijwel nooit iets speciaals tijdens films.

  1. Wat is je favoriete film quote?

Geen idee, maar er schieten mij vast vijf of tien briljante te binnen als dit online staat.

  1. Ben je wel eens halverwege een film weggelopen uit de bioscoop? Welke film was dat?

Nog nooit. Zelfs als het helemaal niks is, wil ik toch weten hoe het afloopt.

  1. Wat is je favoriete film soundtrack?

De muziek van the sixth station in Spirited Away (2001) is zo mooi. De hele tijd maak je van dichtbij de ontwikkeling van Chihiro mee, totdat ze met No-Face in de trein zit en er drie minuten lang eigenlijk niks gebeurt. Het geeft je de tijd om alles wat je hebt gezien te verwerken en met de muziek van Miyazaki geeft dat zoveel kippenvel. Eigenlijk zijn er geen woorden die dat goed kunnen uitdrukken.

  1. Heb je een guilty pleasure op filmgebied?

Tja, wat zijn guilty pleasures? Ik vind het niet raar om te zeggen dat het kind in mij weer wakker wordt als ik een stukje Toy Story (1995) zie. En ondanks dat ik niet van musicals houd, is La La Land (2017) geweldig.

  1. Van welke film zou jij graag een review willen zien op Filmgeek?

Ik zou graag willen weten of Parasite (2019) echt zo’n meesterwerk is als iedereen zegt. Het krijgt waanzinnige beoordelingen en won de Oscar voor beste film, dus ik ben erg benieuwd.

 

Wil jij de vragen ook een keer invullen? Stuur een e-mail naar roxanne@filmgeek.nl dan stuur ik je de vragen toe. 

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply