1917 verslaat oorlogsdrama’s Zwartboek. Dunkirk en Schindler’s List

Het oorlogsdrama 1917 van Oscarwinnende regisseur Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty) heeft in haar zesde speelweek al meer dan 8 miljoen euro box office opgehaald en verslaat hiermee oorlogsdrama’s Zwartboek, Dunkirk en Schlinder’s List. De film staat hiermee bovenaan de lijst van meest succesvolle oorlogsfilms van de afgelopen 30 jaar.

De film 1917 gaat over twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay; bekend van Captain Fantastic) en Blake (Dean-Charles Chapman; van Game of Thrones), die op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog een onmogelijke missie toegewezen krijgen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer.

Het verhaal speelt zich af in real time en wordt verteld in één onafgebroken shot. Cinematograaf Roger Deakins (Bladerunner 2049, Skyfall) is verantwoordelijk voor deze unieke filmopname en won hier een Oscar® voor. 1917 is geregisseerd door Sam Mendes die samen met Krysty Wilson-Cairns (Penny Dreadful) het scenario heeft geschreven. De film is geproduceerd door Mendes en Pippa Harris (Revolutionary Road, Away We Go) onder Neal Street Productions met Jayne-Ann Tenggren (associate producer, Spectre), Callum McDougall (executive producer, Mary Poppins Returns, Skyfall) en Brian Oliver (Rocketman, Black Swan).

De film is nog te zien in 161 bioscopen.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply