Geek – het partyspel over popcultuur

Meestal komen persberichten binnen via e-mail, maar afgelopen week ontvingen we onverwachts een doos van uitgeverij Luitingh-Sijthoff met daarin een wel heel bijzonder persbericht. In de doos zat het partyspel GEEK! Wij waren meteen razend enthousiast dat we dit spel hadden ontvangen (Geeky stuff past tenslotte helemaal in ons straatje!) en zijn dezelfde avond nog gaan spelen.geek-spel-doos

Eerste indruk

Het idee is top, maar de uitvoering is dat ook. Alles is compact, overzichtelijk en duidelijk. De kaartjes zijn georganiseerd op thema en moeilijkheidsgraad en er is een zandloper bijgevoegd voor de opdrachten die je moet uitbeelden of tekenen. De spelregels staan kort en krachtig uitgelegd in een klein boekje wat voor in de doos zit. Het spel bevat ruim 800 kennisvragen in de categorieën Boeken, Films, TV-Series, Strips, Games en Manga & Anime. Daarnaast zijn er vier soorten missiekaarten: Mime, tekenopdracht, Battle en Error 404.

Je kunt GEEK spelen met 2-12 spelers. De spelers vormen altijd twee teams, maar het is geen probleem wanneer je een oneven aantal spelers hebt. Hier is bij de uitleg rekening mee gehouden en als je de regels volgt, komt alles precies goed uit. Ieder team krijgt namelijk evenveel kaartjes met vragen. De spelers kunnen zelf de categorieën en moeilijkheidsgraad van de vragen kiezen, zodat je geen vragen over anime hoeft te beantwoorden als je alleen maar games speelt en films kijkt, of andersom.

Het spel deed me in zekere zin een beetje denken aan spellen zoals Party & Co of Pictionary. Je hebt namelijk niet alleen kennisvragen (zoals hij Trivial Pursuit het geval is), maar je hebt ook opdrachten waarbij je iets moet uitbeelden of tekenen. Een grappige toevoeging zijn de ‘error 404’ kaarten. Door het spelen van één van deze kaarten kun je zorgen dat je tegenstander geen punten krijgt voor een goed beantwoorde vraag of dat jouw team juist wél punten krijgt voor een fout antwoord.

geek-spel-kaartjes

Nog een pluspunt is dat de kaartjes twee helften hebben. Per spel gebruik je maar één helft. Als de kaartjes uitgedeeld zijn, speel je het spel met alle vragen die in het witte vlak staan. Wanneer je na het eerste spel nog een keer wilt spelen, hoef je niet opnieuw de kaartjes uit te delen. Je kunt namelijk de stapel opnieuw schudden en vervolgens het spel spelen met de vragen in de zwarte vlakken. Dat scheelt tijd en je kunt direct door met een nieuw potje.

Kortom, onze eerste indruk van het partyspel GEEK is zeker positief. Het is goed bedacht, goed uitgevoerd en zeker geeky. Wij gaan op zoek naar mensen die het spel met ons willen spelen.

Informatie

ISBN: 9789024574070
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Prijs: €29,99
Verschijningsjaar: 2016

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply