Musical Hair vanaf september 2016 in Nederlandse theaters

Stage Entertainment heeft bekend gemaakt dat ze volgens theaterseizoen komen met de musical Hair. De musical waarin het verlangen naar vrijheid centraal staat is vanaf september 2016 te zien. De musical zal verschillende theaters in Nederland aandoen.

Musical Hair

Het verhaal van de Musical Hair wordt in een geheel nieuwe productie gepresenteerd. De voorstelling wordt geregisseerd door Carline Brouwer, ook bekend van The Bodyguard en Sister Act. De vertaling is gedaan door Dick van den Heuvel. De producten Albert Verlinde geeft aan dat de musical Hair perfect aansluit bij de tijd waar we nu in leven. Het verlangen naar vrede, liefde en vrijheid is zeer actueel.

Het verhaal

De musical Hair is het verhaal van de energieke, jonge George Berger en zijn zoektocht naar een vrije toekomst. Samen met zijn politiek-activistische vriendin Sheila, zijn beste vriend Claude en Jeanie, Woof, Hud en een heleboel andere jongeren behoort hij tot een vriendengroep die onafscheidelijk is. Samen maken ze  zich druk over de oorlog en zetten zich af tegen de wurgende greep van de maatschappij. De groep strijdt voor vrede, liefde en vooral voor totale vrijheid. Een leven zonder wetten en regels, zonder taboes en kleren. Maar met een oorlog die hen in de nek hijgt, is het maar de vraag of Berger en zijn vrienden dat ideaal kunnen realiseren.

Geschiedenis

De musical Hair ging voor het eerst in premiere op Broadway in 1967. Hierna groeide de musical snel uit tot een wereldwijd fenomeen.  De musical is eigenlijk onstaan binnen de hippie-cultuur en de seksuele revolutie van de jaren 60 in Amerika. De musical Hair is oorspronkelijk geschreven als een American Tribal Love-Rock Musical door James Rado en Gerome Ragni. De muziek is oorspronkelijk geschreven door Galt MacDermot. De musical werdt in 1979 al eens verfilmd door Milos Forman.

 

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

1 thought on “Musical Hair vanaf september 2016 in Nederlandse theaters

  1. De bewerkingen en vertaling is gedaan door Dick van den Heuvel?

    bewerkingen en vertaling ????
    Neee toch niet in het nedrlands hè?
    Das nog erger dan vloeken in de kerk !!!!

Leave a Reply