Niemand in de Stad openingsfilm Nederlands Film Festival 2018

Het Nederlands Film Festival opent de 38e editie met het speelfilmdebuut van Michiel van Erp. Niemand in de Stad, naar de gelijknamige roman van Philip Huff, beleeft op donderdag 27 september zijn feestelijke première in de Stadsschouwburg Utrecht. Het NFF is verheugd om onder meer regisseur Van Erp en acteertalenten Minne Koole, Jonas Smulders en Chris Peters te ontvangen op de rode loper in Utrecht. Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 27 september tot en met 5 oktober 2018.

Niemand in de Stad

Niemand in de Stad is gebaseerd op de gelijknamige roman van Philip Huff, die tevens het scenario schreef samen met Marnie Blok. Naast hoofdrolspelers Minne Koole, Jonas Smulders en Chris Peters bestaat de cast uit Sofie Porro, Julia Akkermans, Anneke Blok, Hans Kesting, Ariane Schluter, Jacqueline Blom, Gijs de Lange, Huub van der Lubbe en Kim Feenstra. Regisseur Michiel van Erp vierde onlangs zijn 25-jarig jubileum in het vak, en heeft een lange staat van dienst als documentairemaker. In 1996 brak hij door met de tv-serie Lang Leve…, maar hij is vooral bekend geworden door documentaires als Pretpark Nederland, Angst, I Am a Woman Now en MH17: het Verdriet van Nederland. Voor de dramaserie Ramses won hij in 2014 o.a. de Nipkow Schijf en de Prix Europe. Niemand in de Stad is zijn eerste speelfilm.

Productie

De film is een productie van NIDS Filmproductie VOF in coproductie met Het Familiedrama, Phanta Film, Eyeworks Film & TV drama België en AVROTROS, en kwam tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO, en de Belgische Taxshelter voor Filmfinanciering. Distributeur September Film brengt de film op 4 oktober landelijk uit in de bioscoop.

Tegelijk met de officiële première op donderdag 27 september in de Stadsschouwburg Utrecht presenteert het NFF een feestelijke publiekspremière. Kaarten hiervoor zijn vanaf juni verkrijgbaar via www.filmfestival.nl. Gedurende het festival is Niemand in de Stad ook te zien in het reguliere festivalprogramma van het NFF.

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Latest posts by Pel Laurens (see all)

Leave a Reply