The People versus O.J Simpson

Ryan Murphy, wereldbefaamde producer, geliefd bij tal van Amerikaanse, Nederlandse en Belgische televisiekijkers en gekend van onder andere American Horror Story & Glee doet het weer. Samen met Twentieth Century Fox brengt hij een nieuwe TV reeks tot leven: American Crime Stories. In het format van een miniserie brengt hij iconische Amerikaanse misdaden of rechtzaken naar het scherm. Welk juridisch fenomeen de spits mag afbijten? Wat dacht je van The People versus O.J. Simpson? De DVD box is vanaf 28 september overal verkrijgbaar, en nu al te reserveren. 

THE PEOPLE v. O.J. SIMPSON
THE PEOPLE v. O.J. SIMPSON: AMERICAN CRIME STORY

 

Amerikaanse sterren die hun boekje te buiten gaan, al dan niet echt of fake, het blijft tot de verbeelding spreken en met enige regelmaat in de actualiteit. Kijk maar naar de recente aandacht voor het verhaal van Chris Brown en Baylee Curran. De moord of het complot waarin voormalig American footballspeler O.J. Simpson terechtkwam, houdt ondertussen al meer dan 10 jaar ‘believers’ en ‘non-believers’ in het ongewisse. Murphy plaatst de gebeurtenissen nu in een nieuw daglicht met speciale aandacht op alle fases van de rechtzaak, de feiten en hoe deze zaak de wereld veranderde. Met maar liefst 22 Emmy nominaties slaagt Murphy er opnieuw in ware kwaliteit uit zijn pen te halen. Ook al ben je minder op de hoogte van deze misdaad, hij weet je aan de buis gekluisterd te houden.

Het eerste seizoen was nog maar net opgenomen, of het het tweede werd alvast bevestigd nog voor de eerste afleveringen te zien waren op de Amerikaanse tv schermen. Orkaan Katrina zal een volgende keer centraal staan in een ongetwijfeld meeslepend vervolg.

THE PEOPLE v. O.J. SIMPSON
THE PEOPLE v. O.J. SIMPSON: AMERICAN CRIME STORY

 

Synopsis

The People versus O.J. Simpson is een spectaculaire miniserie die je op sensationele wijze meeneemt in de waargebeurde en meest historische rechtszaak allertijden: het proces van the People of the State of California tegen O.J. Simpson. In deze meeslepende serie strijden de juridische teams voor de vrijspraak of de veroordeling van de beroemde American Football legende die beschuldigd wordt van dubbele moord. O.J. Simpson wordt beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend.

 De serie is gebaseerd op het boek van Jeffrey Toobin ‘The Run of His Life’: The People versus O.J. Simpson.

Wat je nog niet wist

  • De politie ontdekte de lichamen van Nicole Brown en Ronald Lyle Goldman door de hond van Brown, die hen met bebloede pootjes naar de plek des onheils leidde
  • Toen de moord plaatsvond lagen de kinderen van Brown te slapen
  • Meer dan 20 helikopters volgden de achtervolging van O.J. Simpson nadat hij niet kwam opdagen bij het politiebureau zoals afgesproken en alle grote televisiekanalen onderbraken de programmering voor de live-achtervolging
  • Bijna 95 miljoen mensen bekeken de live-achtervolging en arrestatie op televisie
  • Domino’s Pizza verkocht die avond evenveel pizza’s als tijdens Super Bowl Sunday, wat normaal gesproken voor Domino’s Pizza de drukste dag van het jaar is 

Reserveer de DVD alvast bij bol.com

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply