Premieres 2016: Week 11

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in premiere zullen gaan. 

Brooklyn Kijkwijzer_AL Kijkwijzer_grof_taalgebruik

brooklynPremiere: Donderdag 17 maart 2016
Genre: Drama
Regie: John Crowley
Cast: Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Emory Cohen, Jim Broadbent, Julie Walters
Speelduur: 111 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

Brooklyn vertelt het meeslepende verhaal van Eilis Lacey (Saoirse Ronan), een jonge Ierse immigrante die rond 1950 in Brooklyn haar weg probeert te vinden. Aangetrokken door het veelbelovende Amerika, verruilt Eilis het comfort van het huis van haar moeder in Ierland voor de oevers van New York. De heimwee verdwijnt snel wanneer Eilis wordt bedwelmd door de liefde. Maar haar nieuw gevonden geluk wordt al snel verstoord door haar verleden en Eilis zal een keuze moeten maken tussen twee landen en twee verschillende levens.

Bang GangKijkwijzer_grof_taalgebruik Kijkwijzer_seksKijkwijzer_16

BangGang_Poster_70x100_3.inddPremiere: Donderdag 17 maart 2016
Genre: Drama
Cast:  Finnegan Oldfield, Marilyn Lima, Lorenzo Lefèbvre
Regie: Eva Husson
Speelduur: 98 minuten
Taal: Frans

Samenvatting

In Biarritz in het huis van Alex, wiens rijke ouders afwezig zijn, komt een clubje jongeren regelmatig bijeen. George, een knap 16-jarig meisje, wordt verleid door Alex en raakt verliefd op hem. De liefde blijft onbeantwoord. George is aangedaan door zijn harteloosheid en initieert een ‘dare’ spel waarbij de groep tieners de grenzen van hun seksualiteit testen en verleggen.

Wanneer hun Bang Gang op social media verschijnt moeten de tieners om zien te gaan met de gevolgen van hun extreme gedrag….

Arabian Nights

arabian_nightsPremiere: Donderdag 17 maart 2016
Genre: Drama
Regie: Miguel Gomes
Cast: Crista Alfaiate, Adriano Luz, Americo Silva
Speelduur: 390 minuten
Taal: Portugees
Samenvatting

 Magisch realisme, documentaire en politieke satire raken elkaar in deze eigentijdse Duizend-en-een-nacht. Scheherazade vertelt verhalen over het droevige land Portugal en zijn aan de bedelstaf geraakte bewoners. Een geëngageerde en ideeënrijke trilogie van één van Portugals grote creatieve talenten Miguel Gomes. Hij reflecteert op de beroerde toestand van Portugal, dat zwaar lijdt onder de economische crisis en de eisen van de trojka – hier voorgesteld als kooplieden op kamelen. De speelse vorm is ontleend aan het sprookje van Scheherazade, maar de rijk van metaforen voorziene inhoud is gebaseerd op recente Portugese gebeurtenissen.

Kijkwijzer_geweld
Les innocentesKijkwijzer_grof_taalgebruikKijkwijzer_12

les_innocentesPremiere: Donderdag 17 maart 2016
Genre: Drama
Regie: Anne Fontaine
Cast: Lou de Laâge, Agata Buzek, Agata Kulesza, Vincent Macaigne
Speelduur: 115 minuten
Taal: Frans

Samenvatting

Polen, 1945. De Tweede Wereldoorlog is eindelijk voorbij. Mathilde Beaulieu, een jonge Franse dokter bij het Rode Kruis, behandelt in de buurt van Warschau de laatste Franse soldaten die terugkeren van het front. Op een ochtend komt een non naar het hospitaal die haar om hulp vraagt. Mathilde volgt haar naar het klooster waar ze een schokkend geheim ontdekt: de meeste van de zusters zijn zwanger geraakt na een inval van Russische soldaten. Mathilde is nu hun enige hoop.

Ik Wil Gelukkig ZijnKijkwijzer_AL

ik_wil_gelukkig_zijnPremiere: Donderdag 17 maart 2016
Genre: Documentaire
Regie: Annette Apon
Speelduur: 70 minuten
Taal: Nederlands

Samenvatting

 Fien de la Mar (1898 – 1965) was een uitzonderlijk actrice en zangeres. De eerste echte Nederlandse diva liet zich niet in een hokje stoppen. Ze kon álles: cabaret, revue, operette, toneel, film en televisie. Ze had lak aan het onderscheid tussen hoge en lage kunst en kon in allebei excelleren. In Nederland werd ze op handen gedragen vanwege haar ongekende talent en complete overgave. Haar leven en spelen waren zo nauw met elkaar verbonden dat het haar uiteindelijk fataal werd. Een tragedie die haar rollen op sommige momenten een huiveringwekkende glans gaf.
The ForestKijkwijzer_angst Kijkwijzer_geweldKijkwijzer_16

the_forestPremiere: Donderdag 17 maart 2016
Genre: Horror
Regie: Jason Zada
Cast: Natalie Dormer, Taylor Kinney, Yukiyoshi Ozawa, Eoin Macken
Speelduur: 94 minuten
Taal: Engels

Samenvatting

The Forest is een beklemmende horrorfilm die zich afspeelt in de bossen van Aokigahara, aan de voet van de Japanse berg Fuji. In dit prachtige gebied gaat de jonge Amerikaanse Sara op zoek naar haar tweelingzus, die op mysterieuze wijze is verdwenen. Iedereen heeft Sara gewaarschuwd dat ze ‘op het pad’ moet blijven, maar daar trekt ze zich niets van aan; ze is vastbesloten erachter te komen wat er met haar zus is gebeurd. Al gauw ontdekt ze dat de bossen het domein zijn van de gekwelde zielen van overledenen. En de confrontaties met deze doden worden steeds angstaanjagender…

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply