Recensie: Adios Amigos

De Nederlandse film Adios Amigos draait sinds vorige week in de bioscoop. Het betreft een film over drie gehandicapte jongeren die graag op reis willen om in het buitenland met iemand naar bed te willen. Dit plot klinkt heel fout, en daardoor was de interesse eigenlijk wel gewekt. Wat wij van de film vonden? Dat lees je hieronder in onze recensie.

Adios Amigos

Plot

Drie vrienden met een lichamelijke handicap  willen net als iedere andere twintiger wel eens met iemand naar bed. Maar dat is niet zo eenvoudig als je in een rolstoel zit of blind bent. Een van hen weet dat de meisjes in Salou veel minder kritisch zijn. Dus plannen ze, zonder dat hun ouders het weten, een roadtrip naar Spanje met verzorgster Lub. Losgerukt uit hun vertrouwde omgeving worden ze echter al snel geconfronteerd met hun afhankelijkheid. En blijkt dat ze met harde humor hun diepste angsten niet kunnen verdoezelen.

Adios Amigos

Adios Amigos

Een van de eerste dingen die ik deed na de film was kijken of de acteurs toevallig echt gehandicapt waren. Ze hebben hun rol als gehandicapte zo neer goed neergezet dat je zelfs moet checken of het wel gezonde jongens zijn. Het kan eigenlijk niet anders dan dat dit een uitputtende prestatie is geweest van alle drie te heren, zowel fysiek als mentaal. De drie heren zorgen er ook voor dat je in de gehele film wel mee leeft met de karakters maar nooit medelijden krijgt. Je voelt juist met ze mee en begrijpt wat ze bedoelen. Voeg hier het acteerwerk van de verzorgster aan toe, die een hele bijzondere vrouw speelt en je hebt het recept gevonden dat deze film zo uniek maakt om naar te kijken.

Adios Amigos

Conclusie

Ik ging naar deze film, met het idee een luchtige film te zien met veel bikini’s en een heel makkelijk plot. Iets in de richting van Costa of Renesse. Maar ik kwam positief deze film uit. De film was totaal niet wat ik had verwacht, het was veel meer. Het verhaal is duidelijk en mooi. In het begin gaat het verhaal over seks, maar hoe verder je in de film komt hoe meer het over vriendschap gaat. Elke minuut dat je kijkt gaat de film van fout naar perfect. Eigenlijk een heel ontroerend verhaal, dat prachtig verteld word en waar emoties uiteindelijk de boventoon gaan spelen.

Adios Amigos

Film informatie

Titel: Adios Amigos
Regie: Albert Jan van Rees
Cast: Yannick van de Velde, Martijn Lakemeier, Bas Hoeflaak
Speelduur
: 92 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

5 thoughts on “Recensie: Adios Amigos

 1. Alweer een remake van een Vlaamse film. Ik zie dat zelfs de personages er hetzelfde uit zien. ‘Hasta La Vista’ werd zeer goed onthaald door het publiek en haalde diverse filmprijzen. Jammer dat jullie het origineel niet te zien krijgen. Net zoals ik het jammer blijf vinden dat wij Vlamingen remakes maken van Nederlandse films… Ongelofelijk!

  1. De originele versie heeft indertijd ook in Nederland gedraaid. Een van de leukste scènes in het origineel is die waarin de Belgische vrienden een stel Nederlandse toeristen tegenkomen en daar zeer grappige opmerkingen over maken. Ik vraag me af of die scène ook in de remake is beland, maar dan wellicht met grappen ten koste van de Belgen.

 2. ‘Adios Amigo’s’ is het slappe aftreksel van ‘Hasta la Vista’. Misschien leuk als je toevallig de orginele vlaamse versie nog niet gezien hebt. Als je een remake maakt, doe het dan beter of compleet anders. Heb bij de vlaamse versie echt meerdere malen keihard in een deuk gelegen en dit was zo realistisch geacteerd dat ik moest checken of de acteurs niet of wel gehandicapt waren. Daar had ik bij de nederlandse versie geen last van. Ik zou zeggen; ‘Jongens leuk geprobeerd, het idee was leuk!’. Maar ik ben bang dat de investeerders spijt hebben van hun investering.

  1. Ik heb bij één van hen destijds wel opgezocht of hij echt gehandicapt was, dus zelf vond ik dat wel overtuigend 🙂 Wij hebben de Vlaamse versie niet gezien nee, misschien leuk om nog een keer te doen.

 3. ik ben nog niet klaar,
  Daarbij miste ik de essentieële volgende punten uit het orgineel:
  het beledigen van de hollanders, bij de wijnproeverij. Geniste kans!
  De buschauffeuse die direct wel hollands verstaat?? Jammer.
  Het moment dat phillip te ver gaat, als ze de eerste keer in het hoerenkot zijn geweest (ik herinner me iets van; de 1 kan niet zonder zijn mamma, en de ander blabla) waarop de blonde letterlijk uit zijn rolstoel schiet.
  Oh ja en naar Salou gaan (wat dan op een flauwe reden omgezet word naar Kroatië, Novalja (was zeker goedkoper)) onder het mom dat er daar wel vrouwtjes rondlopen die willen pompen.. pfff nee sorry, ook dat deden die (zogenaamd domme) belgen beter. De vlaamse versie kreeg van mij op Netflix de volle 5 sterren. Voor de nederlandse versie moet ik afwachten of ik via ‘Pathé online’ m’n vijf euro terug kan krijgen..

Leave a Reply