Recensie: American Made

We kennen Tom Cruise natuutlijk van de grootte lijst films waarin hij de held is. Hier brengt American Made een beetje verandering in. Voor de verandering is hij geen held, maar een speelbar tusen Pablo Escobar en de CIA. American Made is vanaf 17 januari te koop op dvd en blu-ray. Hieronder lees je wat wij van de film vonden.

American Made

American Made is gebaseerd op de bizarre en waargebeurde belevenissen van Barry Seale (Tom Cruise), een ritselaar en piloot die onverwachts door de CIA gerecruteerd wordt om één van de grootste geheime operaties in de Amerikaanse geschiedenis uit te voeren.

Barry Seal blijkt een verveelde luchtvaarpiloot die het aanbod krijgt om voor de CIA te gaan werken. Voor zijn werk krijgt hij een eigen luchtvaarbedrijf waarmee hij vluchten moet uitvoeren in Latijns-Amerika. De vluchten zijn vooral verkenningsvluchten waarbij hij foto’s moet maken van de communistische strijders. Barry vind dat hij wat extra geld nodig heeft en sluit daarvoor een deal met Pablo Escobar. En voordat hij het weet veranderd hij in een speelbal tussen de verschillende organisaties.

Conclusie

Het waargebeurde American Made brengt het verhaal dat plaatsvind tussen 1978 en 1985 in beeld met veel humor. De film komt hierdoor zeer vaak grappig uit de hoek. Maar de boodschap uit de hele film word doeltreffend overgebracht. Een mooie film voor in je collectie.

 

Reserveer American Made nu bij Bol.com en steun hiermee gelijk ook onze website. 

Film informatie

Titel: American Made
Regie: Doug Liman
Cast: Tom Cruise, Jayma Mays, Domhnall Gleeson, Sarah Wright, E. Roger Mitchell, Lola Kirke, Jesse Plemons, Alejandro Edda, Benito Martinez, Caleb Landry Jones
Speelduur
: 115 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Latest posts by Pel Laurens (see all)

Leave a Reply