Recensie: Brimstone

Gisteren was ik aanwezig in Kinepolis Jaarbeurs voor een van de voorpremières van Brimstone. Nu was Brimstone een film die hoog op mijn wishlist stond, en de Q&A met Martin Koolhoven die ervoor zat maakte het alleen maar leuker. Wat ik van de film vond? Dat lees je hieronder.

brimstone

Korte Beschrijving

Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

Brimstone

Brimstone

Brimstone is opgedeeld in vier hoofdstukken, en hoewel dit vrij snel een chaos kan worden, werkt het voor deze film heel goed. Ieder hoofdstuk speelt zich af op een moment in het leven van de hoofdpersoon. De hoofdstukken zitten vol met verklaringen en nieuwe vragen waardoor je maar niet kan wachten op meer en meer informatie.

De film is donker, en keihard. Er zitten een aantal ongemakkelijke scènes in en heel veel ongecensureerd geweld. Brimstone heeft eigenlijk alles wat je niet in een Hollywood film ziet. Dit maakt de film heel goed, maar dit zal zeker voor sommige partijen een reden van kritiek zijn.

Brimstone

 

Conclusie

Brimstone is voor mij de kansmaker voor beste film van het jaar en het is pas 7 januari. Martin Koolhoven doet met Brimstone precies wat voor een thriller essentieel is. De dreiging die je voelt in de film is er namelijk continu, soms door kleine hints, soms door de muziek en soms door de scènes.

Een van de punten van kritiek van andere recensenten was dat de film te lang is. Daar ben ik het niet mee eens. De was voorbij voordat ik het wist. Ik had niet het gevoel dat ik lang moest zitten, als je eenmaal in de film zit dan vliegt de tijd.

Film informatie

Titel: Brimstone
Regie: Martin Koolhoven
Cast: Guy Pierce, Carice van Houten, Dakota Fanning, Emilia Jones
Speelduur
: 148 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

4 thoughts on “Recensie: Brimstone

Leave a Reply