Wolff Catharijne gaat sluiten

Wolff Catharijne sluit op maandag 16 januari 2017 definitief de deuren. Op zondag 15 januari draait de Utrechtse bioscoop zijn laatste filmvoorstelling ooit.

Wolff Catharijne

In 1973 is Wolff Catharijne in het leven geroepen als onderdeel van het destijds nieuwe en opzienbarende Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. Bijna 44 jaar na oprichting voldoet de bioscoop niet meer aan de eisen van de moderne tijd en daarom valt nu het doek voor deze locatie.

Om het publiek te bedanken krijgt elke bezoeker van Wolff Catharijne vanaf zaterdag 7 januari gratis een zakje popcorn. De bioscoop vertoont een regulier filmprogramma tot en met de laatste voorstelling op zondag 15 januari 2017.

Kinepolis Jaarbeurs

Filmliefhebbers kunnen voortaan terecht bij Kinepolis Jaarbeurs, de nieuwe bioscoop die nog geen maand geleden de eerste 6 zalen opende. Eind februari gaan ook de overige 8 zalen open, waarmee het totaal op 14 zalen komt. Wolff City blijft gewoon open.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

4 thoughts on “Wolff Catharijne gaat sluiten

  1. Erg jammer, want ik heb daar toch wel een aantal films gezien en ook goede herinneringen aan overgehouden. Ik kwam er al als klein jochie. 🙂

    1. Dat heb ik dus ook. Niet alleen met de Catharijne bioscoop… Eerder had ik het ook al met Camera/Studio en alle andere kleine zaaltjes van vroeger. Daar liggen wel veel herinneringen… Toch kies ik nu zelf ook steeds voor de nieuwere bioscopen, omdat je gewoon lekkerder zit.

      1. Dat is ook zo. Camera/Studio was ook echt briljant! Ik ben wel blij dat City er nog steeds is. Daar heb ik echt mijn allereerste bioscoopfilm gezien! 🙂

Leave a Reply