Recensie: Catfish

Ik kijk graag naar Catfish: The TV Show op MTV. Die show valt onder het kopje ‘drama tv’, zo’n show die je kunt kijken zonder dat je veel na hoeft te denken, met je verstand op nul. Nev gaat in de tv show op zoek naar mensen met een internetrelatie die het gevoel hebben dat er iets niet helemaal klopt. De verhalen zijn verschrikkelijk bizar, je kunt het bijna niet verzinnen. Soms denk ik wel eens dat het allemaal in scène gezet is. Hoe dan ook, het is leuke televisie. Deze week keken we Catfish, de documentaire waar het allemaal mee begonnen is.

mv5bmtczodgzotaznf5bml5banbnxkftztcwotcymtk4mw-_v1_sy1000_cr0017761000_al_

Plot

Nev, een 24-jarige fotograaf uit New York, krijgt op een dag via MySpace een bericht van de achtjarige Abby uit Michigan. Ze vraagt hem om toestemming zijn foto’s na te mogen schilderen. Als hij het bijzondere schilderij ontvangt, is dat het begin van een online vriendschap met Abby en haar familie. Hij krijgt zelfs een cyberrelatie met haar oudere zus Megan. Maar als Nev op Facebook en Youtube enkele onwaarheden over Megan ontdekt, besluit hij dat het tijd is om Abby en haar familie echt te ontmoeten. Met een paar vrienden reist hij naar Michigan, op zoek naar de real-life waarheid.

Catfish

Catfish is eigenlijk gewoon aflevering één van de televisie serie. Je volgt Nev als hij Abby, Megan en hun familie graag zou willen ontmoeten. Het afspreken lukt niet en als hij dan ook nog ontdekt dat Megan hem niet altijd de waarheid vertelt, besluit hij om zelf op zoek te gaan naar de familie. Daar komt hij er achter hoe de vork in de steel zit. Hoewel achteraf blijkt dat zelfs daar niet alles van waar is.

Als je, net als ik, graag naar de tv show kijkt, dan is het wel de moeite waard om ook deze documentaire een keer te zien. Het is vermakelijk, maar meer ook eigenlijk niet.

Film informatie

Titel: Catfish
RegieHenry Joost, Ariel Schulman
CastYaniv Schulman, Ariel Schulman, Henry Joost
Speelduur
: 87 minuten
Releasejaar
: 2010
Oordeel: ★★★

Ben je benieuwd naar deze documentaire? De dvd Catfish is onder andere verkrijgbaar via bol.com.

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply