Recensie: Jumanji: Welcome to the Jungle

De laatste tijd worden er veel remakes gemaakt van goede films van vroeger. Een remake met daarin Dwayne Johnson belooft een film met een goede dosis humor. Denk maar aan Baywatch van vorig jaar. Het is een eigen soort film. Nu doen ze het zelfde trucje met Jumanji, maar of het werkt? Dat lees je hieronder.

Dwayne Johnson, Kevin Hart and Nick Jonas star in JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE.

Plot

In het gloednieuwe avontuur Jumanji: Welcome to the Jungle zijn de rollen omgekeerd wanneer vier tieners de wereld van het spel Jumanji binnengesleurd worden. Wanneer vier middelbare scholieren een oude videogame genaamd Jumanji ontdekken waar ze nog nooit van hebben gehoord, worden ze meteen de junglewereld van het spel ingetrokken. Ze veranderen in de game-personages die ze zelf kozen, gespeeld door Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black en Karen Gillan. Al snel ontdekken ze dat je Jumanji niet zomaar speelt – je moet het zien te overleven. Om het spel te verslaan, moeten zij het gevaarlijkste avontuur van hun hele leven ondernemen, anders kunnen ze voor eeuwig in de game vast blijven zitten…

Karen Gillan star in JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE.

Jumanji

De kracht van Jumanji zit hem in de metamorfose die de vier scholieren doormaken als ze in het super realistische computerspel Jumanji terecht komen. Zo word een van de meiden ineens een man. Doordat ze nu ineens een extra “aanhangsel” heeft krijg je leuke nieuwe situaties. Ook is het grappig om te zien hoe een hele verlegen en bange nerd veranderd in de stoere Dwayne Johnson wat ook regelmatig voor hilarische momenten zorgt.

Voor gamers is de film heel herkenbaar. Zo zijn er spelpersonages die steeds dezelfde zinnen blijven herhalen omdat je ze niet de juiste input hebt gegeven. En uiteraard zit de film vol met waanzinnige, zwaar overdreven actie. Dollemansvluchten in helikopters, woest briesende nijlpaarden, stampende kuddes neushoorns, dansvechtscènes, ronkende motoren: het is een waar spektakel.

(l to r) Kevin Hart (Franklin “Moose” Finbar), Dwayne Johnson (Dr. Smolder Bravestone), Karen Gillan (Ruby Roundhouse) and Jack Black (Professor Shelly Oberon)

Conclusie

De nieuwe versie van Jumanji gaat heel speels om met de inhoud van de film. Het gaat niet echt over Jumanji maar meer over wat zou jij doen als je in iemand anders zou veranderen. Hiervoor is nu dan de vertrouwde Jumanji gebruikt, maar dit had elk ander willekeurig spel kunnen zijn. Het verhaal zit losjes en vol humor in elkaar. Het is het type film dat je leuk moet vinden, is dit niet je type film dan word het een lange zit. Maar ik heb genoten van de film.

Film informatie

Titel: Jumanji: Welcome to the Jungle
Regie: Jake Kasdan
Cast: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Nick Jonas, Karen Gillan
Speelduur
:119 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply