Recensie: A Kind Of Murder

Deze maand kwam de film A Kind Of Murder uit op DVD en Blu-ray. Wij kregen van Sony een exemplaar thuisgestuurd, en als groot van Jessica Biel moest ik deze film kijken. Wat we van de film vonden dat lees je hieronder. De film is hier te koop als je hem ook wilt zien.

A Kind of Murder

Plot

In het New York van de jaren 60 is Walter Stackhouse (Patrick Wilson) een succesvolle architect. Hij is getrouwd met de knappe Clara (Jessica Biel) en lijkt een perfect leven te leiden. Maar zijn fascinatie met een onopgeloste moord stort hem in een wereld vol chaos als hij gedwongen wordt een kat-en-muisspelletje te spelen met een sluwe moordenaar en een overambitieuze rechercheur, terwijl hij ook nog eens een andere vrouw wil veroveren.

A Kind of Murder

A Kind Of Murder

A Kind of Murder is een thriller die eigenlijk zeer langzaam op gang komt. De film neemt alle tijd om Walter en Clara als mensen neer te zetten en hun karakter op te bouwen. Hierbij ligt vooral de focus op Walter. Op sommige moment denk je echt van “hier mist iets”, maar dat klopt dan ook want die momenten worden op een later moment heel mooi ingevuld. De sfeer van de film is perfect, de hele film van begin tot einde geeft het een mooi beeld van de jaren 60. Hierbij niet zoals je in de pop-art veel ziet, maar lekker truttig met de strakke colbertjes en de veel te dikke coltruien. Hoewel de film langzaam opgang komt is het einde heel spannend, maar tegelijkertijd heel vreemd.

A Kind Of Murder

 

Film informatie

Titel: A Kind Of Murder
Regie:Andy Goddard
Cast: Jessica Biel Eddie Marsan Haley Bennett Radek Lord Vincent Kartheiser Patrick Wilson
Speelduur
: 92 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply