Recensie: Love, Simon

Love, Simon is de boekverfilming van young adult roman ‘Simon vs the Homosapien Agenda’ door Becky Albertalli. De hoofdrollen zijn voor Nick Robinson die we eerder zagen in The 5th Wave en Katherine Langford die we kennen uit de serie 13 Reasons Why.


Plot

Iedereen verdient de ware liefde. Maar voor de zeventienjarige Simon Spier (Nick Robinson) is het net iets ingewikkelder: hij moet zijn familie en vrienden nog vertellen dat hij homoseksueel is én hij weet niet wie de anonieme klasgenoot is op wie hij online verliefd is geworden. Het oplossen van beide kwesties blijkt hilarisch, angstaanjagend en zet zijn leven totaal op zijn kop. Love, Simon is een grappig en oprecht verhaal over opgroeien, en alle hectiek rondom jezelf vinden en verliefd worden.

Love, Simon

Simon is een gewone jongen, zoals vele andere jongens van zijn leeftijd. Hij komt uit een liefdevol gezin, heeft geweldige vrienden en doet mee aan het schoon toneelstuk. Wat hem (in zijn ogen) anders maakt, is het feit dat hij een geheim met zich meedraagt. Door een bericht op school website Creek Secrets komt hij erachter dat hij niet de enige is die worstelt met zijn geaardheid en hoe hij dit kan vertellen aan de mensen die dichtbij hem staan. Hij besluit een e-mail te sturen naar Blue en zo ontstaat een band tussen beide jongens. Ze weten van elkaar niet wie de ander is. Simon denkt een paar keer te weten wie Blue is, maar komt er toch niet echt achter.

De thema’s waar Simon mee worstelt, liefde en vriendschap, zijn absoluut herkenbaar voor iedereen die zelf ooit een tiener geweest is. Op die leeftijd verandert er veel en wil je tegelijkertijd het liefst dat alles bij het oude blijft. De veranderingen zijn doodeng, zeker als je niet kunt voldoen aan het standaard plaatje. Waarom zou je daar ook eigenlijk aan moeten voldoen? Simon vraagt zich in de film af waarom hetero zijn de norm is en waarom het nodig is uit de kast te komen, terwijl ook hij simpelweg verliefd is geworden op iemand en hier graag van zou willen genieten.

Klasgenoot Martin ontdekt per toeval Simon’s geheim en gebruikt dit om hem onder druk te zetten. Als Simon hem niet wil helpen, zal hij zijn geheim onthullen aan de hele school. Simon probeert dit te voorkomen, maar neemt hierdoor beslissingen die niet altijd handig zijn en die vriendschappen op het spel zet. Lukt het hem zijn fouten weer recht te zetten?

Naast herkenbare thema’s en situaties bevat de film ook behoorlijk wat cliché’s en personages die over the top zijn. Zelf vond ik dat het de film luchtiger maakt en het wat humor toevoegt aan het verhaal. Ook de high school musical-achtige scène die zich afspelen in de gedachten van Simon vond ik geweldig.

Conclusie

Ik vond Love, Simon een prachtige film waarvan ik weet dat ik hem nog een keer wil zien. Je kunt deze film absoluut toevoegen aan het rijtje van feel good films voor liefhebbers van het young adult genre. Het is een kwestie van zitten, kijken en genieten, maar ondertussen komen er ook belangrijke thema’s aan bod.

Film informatie

Titel: Love, Simon
Regie: Greg Berlanti
Cast: Nick Robinson, Katherine Langford, Jennifer Garner
Speelduur
:110 minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply