Recensie: Petting Zoo

Van de filmdistributeur Cinemien kregen wij de online versie van Petting Zoo te zien. Deze film is vanaf volgende week in de bioscoop te zien (14-07-2016). Wat wij van de film vonden? Dat lees je hieronder. 

Petting Zoo

Beschrijving van Petting Zoo

De zeventienjarige Layla groeit op in een arm gezin in Texas en werkt naast school fulltime. Dit weerhoudt haar niet de beste van de klas te zijn. Als Layla een studiebeurs wint, kan ze haar geluk niet op. Layla’s dagelijkse routine bestaat naast haar werk uit het rondhangen met haar lakse vriendje Danny en te feesten met haar beste vriendin Melanie, tot een ongeplande zwangerschap alles verandert. Onder druk van haar familie besluit Layla het kindje te houden, laat ze haar droom om te studeren varen en wordt ze gedwongen om op zichzelf te gaan wonen. Ondanks alles gaat Layla met vertrouwen haar nieuwe leven als toekomstige moeder tegemoet. Uiteindelijk vindt ze een nieuwe liefde – Aaron – en begint ze aan een nieuwe baan in een restaurant. Wanneer alles op zijn plek lijkt te vallen, neemt het lot een andere wending.
petting_zoo_26006434_st_5_s-low

Conclusie

De film vertelt een verhaal, en het is het verhaal van ongewenste tienerzwangerschappen. De film speelt zich af in Texas, en dat is nou toevallig de staat met de meeste tienerzwangerschappen van Amerika. Dit verhaal wordt in drama vorm zeer duidelijk aan de kijker meegegeven, en trekt je mee in het verhaal. Het nadeel is dat op sommige moment de film een beetje langzaam gaat, waar op andere momenten het weer snel gaat. Soms is het dus even moeilijk bijbenen.

Maar als Petting Zoo in de markt was gezet als documentaire dan zou het een hele sterke zijn geweest. Helaas worden er op sommige moment dingen gezegd, wat voor mijn gevoel puur voor het drama gevoel is. Het documentaire  gevoel komt ook door de manier hoe het opgezet is, soms heel straks, soms heel los. Maar waar ik me persoonlijk het meest aan stoorde was het einde. Ik heb 93 minuten naar haar leven gekeken. Maar hoe het nou voor haar, haar vriend of de andere personen loopt is niks bekend. Het is meer: pats-boem afgelopen. En dat vind ik heel jammer, zoals richting het einde werd gegaan had ik minimaal nog 2 a 3 scenes verwacht. Owja, weet jij waarom de film nou eigenlijk Petting Zoo heet? Laat het even weten in de reacties.

petting_zoo_26006434_st_1_s-low

Film informatie

Titel: Petting Zoo
Regie: Micah Magee
Cast: Deztiny Gonzales, Devon Keller
Speelduur:
 93 minuten
Releasejaar:
2015
Oordeel: ★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply