Recensie: Pretty Woman

Pretty Woman is een romantische comedy met Julia Roberts en Richard Gere in de hoofdrol. Deze film uit het jaar 1990 is inmiddels een klassieker geworden. Logisch dus dat deze film uitgezonden wordt in de Vintage Love Maand op Net 5. Wij bekeken de film al eerder. prettywoman_kissthemgoosbye_2817029

Plot

Zakenman Edward (Richard Gere) heeft meer succes in de zaken dan in de liefde. Op zakenreis in Los Angeles neemt hij de pas begonnen prostituee Vivian (Julia Roberts) mee naar zijn hotelkamer. Hij is zo van haar gecharmeerd dat hij haar voor de rest van de week inhuurt. Dat is het begin van een geweldige liefdeskomedie.

Pretty Woman

Edward zit niet te wachten op een nieuwe relatie, hij heeft het veel te druk met zijn bedrijf. Wel is het handig om tijdens de onderhandelingen die hij moet doen een vrouw aan zijn zijde te hebben. Door het inhuren van Vivian denkt hij dat hij een week lang zowel een ‘date’ heeft tijdens zijn zakendiners als haar gezelschap op zijn hotelkamer, zonder dat het ‘gedoe’ op zal leveren qua emoties en liefde.

Deze film is een romantische comedy, dus Edward heeft het helemaal mis. De mooie Vivian blijkt meer te zijn dan hij van tevoren had gedacht en hij raakt behoorlijk van haar gecharmeerd. Hij wil haar dan ook graag nog eens zien na hun week samen. Hier houdt Vivian echter de boot af. Ze vindt Edward ontzettend leuk, maar zij wil liever het hele plaatje. Ze wil het sprookje en haar happily ever after. Dat is iets wat Edward haar (nog) niet kan geven.

En zo wordt Pretty Woman het verhaal van een onmogelijke liefde tussen twee mensen die duidelijk wel om elkaar zijn gaan geven in een week tijd. Krijgen Edward en Vivian uiteindelijk hun happy end?

pretty-woman-bathtub

Conclusie

Pretty Woman is een oude film en dat is goed te zien (bijvoorbeeld aan de kleding, haarstijlen en de oude telefoons en walkmans,) maar dat maakt voor het verhaal niet veel uit. Het absoluut is een vermakelijke film voor iedereen die van romantische comedy houdt.

pretty-woman

Film informatie

Titel: Pretty Woman
Regie: Garry Marshall
Cast: Julia Roberts, Richard Gere, Laura San Giacomo
Speelduur:
125 minuten
Releasejaar:
1990
Oordeel: ★★★

Koop deze film bij bol.com

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply