Recensie: The Happytime Murders

The Searchers filmdistributie stuurde ons de Blu-ray versie op van The Happy Time Murders. Natuurlijk bekeken we deze film. Wat wij ervan vonden? Dat lees je hieronder in onze recensie van The Happy Time Murders.

Trailer

Beschrijving

In de onderwereld van Los Angeles leven puppets als tweederangsburgers samen met mensen. Wanneer een seriemoordenaar het gemunt heeft op de bekende puppets uit de kinderserie The Happytime Gang moet Detective Edwards (Melissa McCarthy) noodgedwongen samenwerken met haar ex-partner Phil Philips. Maar als blijkt dat Phil’s ex-vriendin Jenny (Elizabeth Banks) het volgende slachtoffer is, leiden alle sporen maar naar één dader: hijzelf. In de knettergekke komedie The Happytime Murders leiden de Henson puppets een leven vol seks, drugs en geweld. Geregisseerd door niemand minder dan Brian Henson (The Muppet Christmas Carol) en met Melissa McCarthy (Life of the Party, Ghostbusters, Bridesmaids), Bill Barretta (The Muppets, The Muppets Most Wanted) en Elizabeth Banks (The Hunger Games, Zack and Miri make a porno) in de hoofdrollen.

The Happytime Murders

De cover van de film legt al een link naar Sesamstraat en daarvoor verwachte we dus een beetje een leuke poppenfilm met wat foute grappen. Maar Sesamstraat gaat al vrij snel de deur uit want deze film is allesbehalve kindvriendelijk. Maar dit staat natuurlijk ook op de cover vermeld en was dus geheel te verwachten. Het idee van de film is gedurfd; Een poppenfilm voor volwassenen en de makers doen een goede poging. De film wordt echter al snel puberaal en komt daar ook niet echt meer uit. Er zijn momenten dat er sprake is van subtiele humor maar uiteindelijk zit het eigenlijk te vol met foute seksgrappen waarvan helaas een groot gedeelte smakeloos is.

Naast de poppen is de hoofdrol weggelegd voor Melissa McCarthy. Dit lijkt ze wel goed te kunnen dragen, maar helaas heeft Melissa McCarthy een zwaar verdeelde mening over haar heen. Sommige mensen vinden haar hilarisch andere mensen vinden haar gewoon gruwelijk irritant. De verwachting is dat vooral de tweede groep mensen met deze film de boventoon zal gaan voeren. Hoe goed ze het ook doet, het script geeft geen ruimte om te schitteren.

Conclusie

The Happytime Murderrs is een gedurfde film die van ons drie sterren gaat krijgen. Dit komt voornamelijk omdat de film twee kanten op kan gaan. Hou je van dit soort humor dan is het echt een leuk film. Maar zoals je kan lezen is de film in mijn ogen te vaak puberaal waardoor ik persoonlijk hem minder leuk vond op verschillende moment. Maar natuurlijk zullen er genoeg mensen zijn die The Happytime Murders wel tof gaan vinden. Want wie wil er nou niet weten wat de Sesamstraat figuren in hun vrije tijd doen?

Film informatie

Titel: The Happytime Murders
Regie: Brian Henson
Cast: Melissa McCarthy, Elizabeth Banks, Maya Rudolph
Speelduur
: 91minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply