Review: Bock to the Future

We kwamen ze al tegen op Dutch Comic Con, we hebben het over de Cinema Brewers. Deze Amsterdamse brouwerij maakt speciaal bier met de namen van Films. Even later kwamen we bij de Jumbo wederom de Cinema Brewers tegen met hun Bock to the Future bier. Het kon niet anders dan het biertje moest geprobeerd worden. Bock to the Future past namelijk dubbel in ons straatje, we houden van bier en van films.

Bock to the future

Cinema Brewers

De Cinema Brewers zijn filmmakers én bierbrouwers die diverse filmklassiekers omtoveren tot een smaakvol bier. De brouwers laten de referenties uit de films terugkomen in de smaak. De Cinema Brewers hebben verschillende films vertaalt in bier, zo hebben ze klassiekers als Back To The Future, Pulp Fiction en King Kong ‘verbiert’. De brouwers komen vaak over de vloer bij Brouwerij De Molen, Brouwerij Troost en Brouwerij Lindeboom.

Cinema Brewers DCC

Bock to the Future

Bock to the Future is zoals de naam al zegt een bockbier. Het bockbier is gebrouwen met vanille en chocolade. Dit is een duidelijke knipoog naar de Amerikaanse jeugdcultuur van de jaren 80. Er zijn twee versies van het flesje. Eentje met de voorkant van DeLorean, dit is de auto waarmee naar de toekomst gegaan wordt. De andere heeft de achterkant van de DeLorean. Dit betekende automatisch dus ook dat ik twee biertjes moest kopen.

2016-04-01 19.54.08

Onze Mening

Het is een prima bokbiertje, hij drinkt lekker ligt weg. De smaak van chocolade is herkenbaar, en geeft het gevoel dat je meer wilt drinken. De lichte tint van chocolade maakt het bier ook zacht. Heir vinden we het in elk geval een zeer interessant biertje en dit maakt ons zeer benieuwd naar de andere smaken!

 

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply