Show ’em What You’re Made Of vanaf nu te zien op Netflix

De Backstreet Boys film “Show ’em What You’re Made Of”, die vorig jaar eenmalig in de bioscoop te zien was, is vanaf nu ook te bekijken op Netflix.

Show ’em What You’re Made Of

Een emotioneel open en eerlijk portret van de grootste boyband ooit, de Backstreet Boys, die je meeneemt door de hoogte- en dieptepunten van hun jeugd naar volwassenheid.

In 2012 kwam de band weer samen in een studio in Londen om een nieuw album te schrijven, een film te maken en de herlancering voor hun 20ste verjaardag te bespreken. De reünie zorgde voor hernieuwde vriendschappen, maar ook voor dynamische verschuivingen en onthullingen van nieuwe en oude spanningen waarmee iedereen geconfronteerd wordt, maar die ook worden opgelost.

De film is geregisseerd door Stephen Kijak (Stones in Exile, Scott Walker: 30 Century Man) en er is een verrassende reis gefilmd verspreid over 2 jaar die duikt in de uitersten van roem/fortuin, verraad … en vernieuwing.

BSB-Recorded-Landscape-Poster

Een emotionele reis

De film laat alles zien, maar dan ook echt alles. De vijf bandleden nemen je in deze film om de beurt mee naar de plek waar ze zijn opgegroeid. Ze vertellen hun eigen verhaal. Daarnaast blikken ze terug op twintig jaar Backstreet Boys. We zien hoe ze ooit begonnen met een tour langs verschillende high schools, maar ook hoe het was om voor het eerst op te treden voor een groot publiek. Ook vertellen de jongens over hun eerste manager, hoe zij hem zagen als een vaderfiguur, maar dat hij er ondertussen wel vandoor ging met hun geld. Als laatste zien we waar de mannen nu staan en hoe ze samen werken aan een nieuw album. Kortom, het is echt een open en eerlijk verhaal.

Als groot fan heb ik toch nog een heleboel nieuwe dingen gehoord en gezien in de film. Dat vond ik erg mooi. Het was ook goed om te zien dat alle emoties boven kwamen bij de bandleden. Niet alleen de leuke kanten zijn belicht, maar ook het verdriet en boosheid wordt getoond. Dat maakt het plaatje compleet De jongens hebben ieder een eigen verhaal en ze zijn allemaal opgegroeid sinds het ontstaan van de band, maar nog nooit eerder is dit zo compleet in beeld gebracht.

Film informatie

Titel: Backstreetboys: Show ’em What You’re Made Of
Regie: Stephen Kijak
CastNick Carter, Howie Dorough, Brian Littrell, AJ McLean en Kevin Richardson
Speelduur:
140 minuten
Releasejaar:
2015
Oordeel: ★★★★★

 

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply