Premieres 2016: Week 14

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in premiere zullen gaan: Miss You Already, Triple 9, A Bigger Splash, Keeper, A Haunting History, Trumbo, The Huntsman en The Prosecutor, The Defender, The Father and His Son. 

Miss You Alreadykijkwijzer-seks kijkwijzer-eng kijkwijzer-groftaalgebruikkijkwijzer-12

miss_you_alreadyPremiere: 7 april 2016
Genre: Drama, Comedy
Regie: Catherine Hardwicke
Cast: Drew Barrymore, Toni Collette, Dominic Cooper, Paddy Considine
Speelduur:
Taal: Engels

Samenvatting:

Milly (Toni Collette) en Jess (Drew Barrymore) zijn al hun hele leven beste vriendinnen. Als kinderen deelden ze alles en ook nu ze volwassen zijn, kunnen ze niet zonder elkaar. Losbol Milly heeft een succesvolle carrière, een rockster (Dominic Cooper) als man en twee kinderen. Jess leeft bescheidener op een woonboot met haar vriend (Paddy Considine) en heeft een vurige kinderwens. Maar net als Jess eindelijk zwanger is, krijgt Milly de diagnose borstkanker. Milly heeft haar vriendin harder nodig dan ooit, maar Jess kan haar eigen geluk maar moeilijk verbergen. Een ontroerende komedie over pure vriendschap, vertrouwen en liefde.

Triple 9kijkwijzer-geweld kijkwijzer-groftaalgebruikkijkwijzer-16

triple_9Premiere: 7 april 2016
Genre: Actie, Drama, Misdaad, Thriller
Regie: John Hillcoat
Cast: Kate Winslet, Norman Reedus, Casey Afflec, Chiwetel Ejiofor
Speelduur: 115 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

In de keiharde actiethriller Triple 9 zien we hoe de meedogenloze Russische maffiose Irene (Kate Winslet) een groep corrupte agenten chanteert om een gewelddadige overval te plegen. Het lijkt Michael (Chiwetel Ejiofor), de groepsleider van de agenten, een goede deal, maar dit krijgt al snel een gruwelijke en onomkeerbare wending…

A Bigger Splashkijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-seks kijkwijzer-geweld kijkwijzer-eng kijkwijzer-drugs kijkwijzer-12

a_bigger_splashPremiere: 7 april 2016
Genre: Drama, Thriller
Regie: Luca Guadagnino
Cast: Ralph Fienne, Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Dakota Johnson
Speelduur: 120 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

De zorgeloze vakantie van het celebritykoppel Paul (Schoenaerts) en Marianne (Swinton) op het zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria wordt opgeschud door het plotse opduiken van Harry (Fiennes) en zijn dochter Penelope (Johnson). Harry is een luidruchtige driftkikker. Bovendien is hij de ex van Marianne. Wat volgt is een broeierige wervelwind van jaloezie, passie en uiteindelijk ook gevaar voor alle betrokken partijen… Een zinderende, sexy, zomerse thriller, boordevol intriges, lekker eten, prachtige Italiaanse landschappen en beeldschone mode.

Keeperkijkwijzer-groftaalgebruikkijkwijzer-AL

Keeper_Poster_70x100_2.inddPremiere: 7 april 2016
Genre: Drama
Regie:Guillaume Senez
Cast: Catherine Salée, Kacey Mottet Klein, Laetitia Dosch, Sam Louwyck
Speelduur: 91 minuten
Taal: Frans

Samenvatting:

Keeper, het speelfilmdebuut van Brusselaar Guillaume Senez, gaat over de 15-jarige Maxime en Mélanie. Ze zijn verliefd. Liefdevol en ietwat onhandig verkennen ze samen hun seksualiteit. Op een dag ontdekt Mélanie dat ze zwanger is. Voor Maxime is dit in eerste instantie moeilijk te bevatten, maar uiteindelijk wil hij niets liever dan het kindje houden. Mélanie’s zwangerschap stelt hem echter voor een moeilijke keuze. Moet hij zich focussen op zijn vaderschap of zich richten op een professionele voetbalcarrière?

A Haunting History kijkwijzer-engkijkwijzer-12

a_haunting_historyPremiere: 7 april 2016
Genre: Documentaire
Regie: Ilse van Velzen , Femke van Velzen
Speelduur: 70 minuten

Samenvatting:

Na zijn studie in Engeland keert de jonge, ambitieuze advocaat Anuol terug naar zijn geboorteland Zuid-Soedan. Achtervolgd door het traumatische oorlogsgeweld dat hem als kind trof, stort hij zich op zijn missie dat de wet de enige ware gids is om duurzame vrede in het land te brengen. Wanneer een nieuwe burgeroorlog uitbreekt, wordt Anuol geconfronteerd met tegengestelde opvattingen van zijn landgenoten. Zij willen het verleden juist vergeten, terwijl hij degenen die verantwoordelijk zijn voor de gewelddadigheden in de burgeroorlog wil laten berechten. Alleen dan, vindt hij, kan men zich met de geschiedenis verzoenen en er gewerkt worden aan een vreedzame toekomst. Zal Anuol’s ideaal van rechtvaardigheid ooit werkelijkheid worden?
The Huntsmankijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

the_huntsman_winterPremiere: 7 april 2016
Genre: Actie, Avontuur
Regie: Cedric Nicolas-Troyan
Cast: Chris Hemswort, Charlize Theron, Jessica Chastain, Emily Blunt
Speelduur: 107 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

In de spectaculaire actie-avonturenfilm The Huntsman: Winter’s War keren Chris Hemsworth en Charlize Theron terug als jager Eric en Queen Ravenna uit Snow White and the Huntsman. Ze worden bijgestaan door Emily Blunt en Jessica Chastain. Na de dood van haar zus schakelt de jonge ijskoningin Freya (Emily Blunt) haar soldaten in om de magische spiegel voor haar te bemachtigen. Ze ontdekt dat Ravenna tot leven kan worden gewekt met de duistere magie van de spiegel en samen blijken ze machtiger te zijn dan de meest sinistere krachten die het land ooit hebben bedreigd.
Trumbokijkwijzer-groftaalgebruikkijkwijzer-AL

Trumbo_Poster_70x100.inddPremiere: 7 april 2016
Genre: Drama
Regie: Jay Roach
Cast: Helen Mirren, Diane Lane, John Goodman, Elle Fanning
Speelduur: 123 minuten
Taal: Engels

Samenvatting:

Dalton Trumbo was in 1947 een van de best betaalde scenaristen van zijn tijd. Hij behoorde echter ook tot een groep filmartiesten wiens carrières abrupt onderbroken werden, nadat hij vanwege zijn politieke overtuiging werd gearresteerd en op McCarthy’s blacklist belandde. Aangezien hij niet meer onder zijn eigen naam kon werken, schreef hij verder onder een pseudoniem. Desondanks slaagde Dalton erin om enkel met de kracht van woorden en zijn scherpe geest nog 2 Oscars te winnen. Hij klaagde de absurditeit en onrechtvaardigheid van de zwarte lijst aan, die invloed had op de levens en carrières van uiteenlopende figuren als roddeljournaliste Hedda Hopper, John Wayne, Kirk Douglas en Otto Preminger. Aan zijn anonimiteit kwam in 1960 een einde toen zijn echte naam aan de klassiekers Exodus en Spartacus werd gekoppeld en het zwarte lijsten tijdperk tot een einde kwam.

The Prosecutor, The Defender, The Father and His Sonkijkwijzer-groftaalgebruikkijkwijzer-AL

the_prosecutor_the_defender_the_father_and_his_sonPremiere: 7 april 2016
Genre: Drama
Regie: Iglika Triffonova
Cast: Romane Bohringer, Izudin Bajrovic, Ovanes Torosyan, Samuel Fröler
Speelduur: 105 minuten
Land: Bulgarije , Zweden , Nederland

Samenvatting:

Den Haag, het Joegoslavië-Tribunaal: twee ambitieuze advocaten staan tegenover elkaar in het proces tegen Milorad Krstić, die ervan wordt beschuldigd oorlogsmisdaden te hebben begaan in de oorlog in Bosnië. Verdediger Mikhail Finn is erin geslaagd om alle beschuldigingen aan het adres van zijn cliënt te weerleggen. Overtuigd van Krstić’s schuld roept openbaar aanklager Catherine Lagrange een jongeman als getuige op, die een voor Krstić belastende verklaring aflegt. Hij beweert als kind door zijn ouders in de steek te zijn gelaten en een van Krstić’s soldaten te zijn geweest. Verdediger Finn onderzoekt de betrouwbaarheid van de verklaring van de getuige – en ontmoet al spoedig de familie van de jongeman. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply