‘Tink Oan My’ van Twarres titelsong van dramafilm Spaak

Producenten StevenDejong Producties BV & Spaakfilmfonds en filmdistributeur Keystone Benelux maken vol trots bekend dat het Friese zangduo Twarres verantwoordelijk is voor de titelsong van SpaakSpaak is een spannende dramafilm over een talentvolle baanwielrenner Luuk (Tim Douwsma) die zich in de gevaarlijke drugswereld begeeft en zijn eigen toekomst daarmee op het spel zet. Het nummer Tink Oan My is speciaal voor de film geproduceerd en wordt uitgebracht door Cloud 9 Music.

Titelsong Tink Oan My is de eerste release van het nieuwe album van Twarres en is vanaf nu verkrijgbaar via Spotify, iTunes en alle andere officiële download- en streamingsdiensten. Het nummer is samen met Han Kooreneef geschreven door de leadzangeres van Twarres, Mirjam Timmer.

Door de aangrijpende thematiek van onder meer drugsverslaving in de film besloot Mirjam voor Tink Oan My te kiezen. “Ik voelde me vereerd toen regisseur en mede-Fries Steven de Jong ons vroeg de titeltrack voor zijn nieuwe film te verzorgen”, zegt de zangeres. “Tink Oan My past in mijn ogen perfect bij de film, aangezien het nummer de boodschap uitdraagt dat zelfs wanneer men geen uitweg meer ziet, er altijd licht schijnt aan het eind van de tunnel.” 

Naast Tim Douwsma spelen onder meer Aart Staartjes, Saskia Elise, Jack Wouterse, Valerie Pos en Raymond Thiry belangrijke rollen inSpaak. Regisseur Steven de Jong (Kameleon, De hel van ‘63) verfilmde het waargebeurde en ongelooflijke verhaal van wielerkampioen Paul Rood. Spaak draait vanaf 7 september in de bioscoop en gaat op zaterdag 2 september feestelijk in première in Omnisport Apeldoorn.

Over Twarres


Met de enige Friestalige nummer 1-hit Wêr Bisto wist Twarres zich gelijk in zowel de Nederlandse als Belgische hitlijsten op de kaart te zetten. Hun debuutalbum Stream overtrof alle verwachtingen en haalde eveneens een nummer 1-notering in de albumlijsten én werd in 2001 bekroond met de ‘Top of the Pops’ award. Het tweede album, getiteld CD2, werd in 2002 onderscheiden met een Edison in de categorie ‘Nieuwe Groep Nationaal’.

Twarres’ vaste gezicht is zangeres en songwriter Mirjam Timmer. Aan haar zijde staat al enkele jaren de uit Friesland afkomstige Kristian Dijkstra. Hun songs zijn een combinatie van Fries- en Engelstalig. Ze brachten in 2016 onder andere de singles Fûgelfrij en She Won’t Let Go in Nederland en België uit.

Synopsis Spaak

Hoofdpersoon Luuk Meijer (Tim Douwsma) is een talentvol baanwielrenner en bovendien ook nog een geniale scheikundestudent. Hij experimenteert veelvuldig met zelfgemaakte drugs. Samen met zijn vriendin Vanessa (Saskia Elise) maakt hij wilde plannen om snel geld te verdienen. Hij wil net zo succesvol in zaken worden als zijn vader (Raymond Thiry). Zijn beste maatje Angela (Valerie Pos) kan zijn keuzes echter maar moeilijk accepteren. Luuk krijgt de tip om zijn zelfgeproduceerde pretpilletjes naar Scandinavië te smokkelen. Zijn oude wielrencoach Dieter (Aart Staartjes) geeft hem onbedoeld een voorschot om de ‘Black Bitch’ te maken in zijn eigen lab. De smokkelpoging mislukt echter volledig en Luuk verdwijnt in een Zweedse cel. Met Jurgen (Jack Wouterse), die ook afkomstig is uit Nederland, zet hij een ingenieuze ontsnapping op touw. Luuk besluit een wekenlange fietstocht terug naar Nederland te maken. Interpol zet Luuk op de lijst van gezochte criminelen, terwijl Luuk de een na de andere baanwielrenwedstrijd wint in Nederland. Hier is hij veilig, omdat er geen uitleveringsverdrag met Zweden is vastgesteld. Dieter wil echter dat Luuk naar de Olympische Spelen gaat, maar hiervoor moet hij de grens over… Luuk krijgt het advies om zijn straf alsnog uit te zitten. Hij twijfelt. Loopt zijn leven alsnog spaak?

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply