Veerle Baetens

Veerle Baetens is op 14 januari 1978 geboren in Brasschaat. Veerle Baetens studeerde in 2000 af aan het Brussels Conservatorium. Hierna begon ze bekendheid te krijgen door twee jaar lang rond te reizen in de musical Pippi Langkous in zowel Nederland als België.

Carrière

Veele Baetens leerde het vak kennen in de theater en musical wereld, maar de laatste jaren is ze juist meer te zien in films en series. In 2005 begon ze echt bekendheid te krijgen toen ze de John Kraaijkamp Musical Award won in de categorie: Vrouwelijke Hoofdrol in kleine Musical. Deze prijs kreeg ze voor haar rol in Pippi Langkous. Behalve in Nederland won ze dat zelfde jaar voor dezelfde rol ook de Vlaamse Musical prijs voor aanstormend talent.

In 2008 ging viel ze weer in de prijzen, ditmaal kreeg ze de Vlaamse Televisie Ster. Ditmaal door haar rol in de serie Sara, hierin vertolkt ze de hoofdrol van Sara De Roose. Haar acteer prestaties werden als winnaar uitgeroepen door zowel de professionele jury als het publiek. Dit betekende haar definitieve doorbrak als actrice in zowel België als Nederland.

Veerle Baetens speelde vervolgens in 2009 de rol van hoofdinspecteur Hannah Maes in code 37, een vlaamse politieserie op VTM. Daarna begonnen ze steeds meer actief te worden in films. Ze was in 2010 te zien in de film: Zot van A. Vervolgens in 2011 in Code 37 – de film. In 2012 kreeg ze de hoofdrol in The Broken Circle Breakdown. Met haar rol in The Broken Circle Breakdown won ze de prijs voor beste actrice tijdens de Europian Film Awards in Berlijn.

Naast actrice speelt ze ook in ook in de muziekband Dallas, deze brachten in 2012 hun eerste album Take It All uit.

Voor een volledig overzicht van haar rollen ga dan naar deze pagina.

Buiten de schermen

Veerle Baetens woont samen met haar partner en dochter in Overijse. Over haar privé leven is verder niet veel bekend. Wel deed ze iets opvallend met het portretrecht van haar pasgeboren baby. Aanvankelijk was het niet toegestaan om foto’s van haar baby te maken, maar uiteindelijk verkocht ze de rechten voor foto’s van de baby voor 12.000 euro. Dit geld werdt vervolgens gedoneerd aan Music for Life 2008. De rechten werden gekocht door de Belgische Story.

Films met Veerle Baetens op Filmgeek:

The Broken Circle Breakdown

Foto’s van Veerle Baetens

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.