Vikings en Hunger games acteur op Dutch Comic Con

Vandaag kondigde DCC Alexander Ludwig aan als gast op Dutch Comic Con. Deze Canadese acteur is voornamelijk bekend door zijn rol als de viking krijger Björn Ironside in de hitserie Vikings en als Cato, een van de beroemdste Hunger game spelers en de geduchte tegenstander van Katniss.
Alexander ontwikkelde op jonge leeftijd een passie voor acteren en overtuigde zijn ouders ervan om zijn passie te volgen. Na enkele rollen in reclames, werd Alexander al snel gecast in zijn eerste films en televisierollen. Zo is hij te zien in de films Airbud, Scary Godmother, Eve and the Fire Horse en The Sandlot 3, en op televisie speelde hij rollen in A Little Thing Called Murder en zijn eerste hoofdrol in The Seeker: The Dark is Rising.Alexander vervolgde zijn carierre met Race to Witch Mountain, naast worstelaar en acteur Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Deze film werd een succes en zette Alexander in de spotlight. Daarna werd de blonde acteur gecast als Cato in The Hunger Games. Hij speelde de fanatieke mannelijke vrijwilliger van District 2, en werd de grootste uitdaging voor hoofdpersoon Katniss Everdeen. Hiervoor ontving Ludwig de MTV Movie Award voor Best Fight, samen met Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson. Daarop speelde hij een grote rol in Lone Survivor en Grown Ups 2.In 2014 werd Alexander gecast voor de rol van Björn Ironside, de zoon van de legendarische viking koning Ragnar Lothbrok en zelf ook een grote viking koning. Daarmee is hij nu al 3 seizoenen te zien in deze hitserie van History Channel en laat hij menig vrouwenhart sneller kloppen. Naast zijn werk als acteur is Alexander Ludwig een getalenteerd muzikant en bracht hij zijn eerste single “Liv it Up (Teenage Wasteland)” uit in 2012. Ook bezit hij een passie voor extreme sporten zoals skydiving en freestyle skiën.

Op zaterdag 25 en zondag 26 maart is hij in Nederland tijdens Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht, waar hij klaarstaat om handtekening te zetten en met fans op de foto te gaan. Kaartjes zijn te koop op www.dutchcomiccon.com

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

2 thoughts on “Vikings en Hunger games acteur op Dutch Comic Con

Leave a Reply