Bodkin Ras

Bodkin Ras vertelt het verhaal van een jonge, voortvluchtige crimineel op zoek naar een nieuwe start. Die vindt hij in het pittoreske stadje Forres, verscholen in de Highlands van Schotland. Terwijl Bodkin zich juist gedeisd wil houden, valt een vreemdeling hier meteen op. In eerste instantie is hij een totale buitenstaander, maar de bewoners van Forres lijken hem langzaam te accepteren en zelfs te omarmen. Helaas ligt zijn verleden op de loer.

 

Bodkin Ras

Bodkin Ras

Een film met een Nederlands tintje. Bodkin loopt binnen in een pittoresk Schots stadje. Het gevoel dat je alleen bent, iedereen je aankijkt alsof je een alien bent. Het duurt even voor Bodkin zijn draai vindt en doordat Lily contact met hem zoekt lijkt hij steeds meer zijn draai te vinden. Wat zijn verleden is en waar hij vandaan komt is nog niet echt duidelijk. Zoals vaak in dat soort kleine plaatsjes, waar men in hun eigen wereldje leeft, duurt het even voor een buitenstaander aangesproken wordt. Of zelfs betrokken in gesprekken of bezigheden. Zoals het voetballen op een veldje op je vrije middag.

Bodkin Ras

Bodkin vindt werk, eerst in een restaurant en vervolgens al hulp van Eddie. Samen werken ze aan tuinklussen, langzamerhand lijkt het erop dat er een band ontstaat. Op de een of andere manier laat waar Bodkin vandaan komt hem niet los en hij zoekt contact. Hij belt in een telefooncel, maar het enige contact is een bandje ‘met Sean, ik ben er niet. spreek niks in…..’

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Bodkin googlet op internet. Beelden van een Nederlandse krant, een politiebericht. Bodkin is in Noordwijk betrokken geweest bij een inbraak. Blijkbaar was de bewoner thuis of heeft de dieven betrapt. De man is aan zijn verwondingen overleden. Bodkin worstelt met het feit ‘dood door schuld’, zijn schuld. De woede overwoekert zijn hart, zijn denken. En dat leidt uiteindelijk tot een vreselijke uitbarsting.

Hell is your mental state of stress…..

Als de camera langzaam wegdraait van het pittoreske Schotse landschap blijven er vragen hangen. Wat is er gebeurd met Bodkin, en met Lily? Het mooie is dat naast Bodkin Ras en ik denk Lily alle andere betrokkenen zichzelf waren. Inwoners van het Schotse plaatsje Forres.

Bodkin Ras

Film informatie

Titel: Bodkin Ras
Regie: Kaweh Modiri
Cast: Sohrab Bayat (Bodkin), Lily Szramko, Eddie en andere inwoners van Forres
Speelduur:
 79 minuten
Releasejaar:
2016
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Hannah

Hannah heeft jaren gewerkt in de financiële dienstverlening. Tegenwoordig is ze liever creatief bezig. Vooral fotograferen is een enorme passie van haar. Altijd al eens voor de camera willen staan (of zitten), dan kun je voor een sessie terecht in haar studio in Almere. Ook ontwerpt ze kattenspeelgoed voor haar sphynxje en twee andere huistijgertjes. Hannah houdt van boeken, muziek, films en mooie televisieseries. Geïnspireerd raakt zij door andere mensen en bijzondere gesprekken. Welke soort films hebben haar voorkeur? Dat kan verschillen, van drama tot thriller, en van romantiek tot comedy. En zelfs af en toe een uitstapje naar horror.

Latest posts by Hannah (see all)

Leave a Reply