Sfeerverslag: Amsterdam Comic Con

Dit weekend was Amsterdam Comic Con in de Rai te Amsterdam. De Amerikaanse Comic Con is begonnen als conferentie voor stripboeken met fantasy en science fiction als genre. Hierna kwamen er steeds meer televisie, film en populaire kunst onderdelen bij. Maar in vergelijking met Comic Con geeft Amsterdam Comic Con het hele spectrum aandacht. Alle genres kwamen aan bod op het evenement. In het artikel hieronder staat slecht een klein overzicht van de foto’s, voor meer foto’s kijk op onze facebook pagina.

Amsterdam Comic Con

Cosplay

Zoals het meestal is op conventies zijn er een hoop mensen gekleed als Cosplay. Hierbij viel het mij op dat vooral Deadpool, Harley Quinn, Joker en Misty in de meerderheid waren. Dit is niet zo heel vreemd als je weet dat Deadpool eerder dit jaar uit kwam, Suicide Squad momenteel in de bioscoop draait en Pokemon Go helemaal de shit is. Maar wees maar niet bang, we zagen van alles voorbij komen.

msterdam Comic Con

Zo kwamen we Gandalf The White tegen die we eerder een interview mee hadden op hier op onze website, verschillende Disney creaties inclusief Star Wars en een gigantische Bumblebee uit Transformers. Het was ook heel leuk om te zien dat sommige mensen heel creatief waren met hun Cosplay, wat dacht je bijvoorbeeld van een half-Ghostbuster / half-Blues Brother of een Joker Jedi. Fantasie genoeg 🙂Amsterdam Comic Con Bumblebee

 

Shoppen

Shoppen kan er natuurlijk ook, want dit is de plek om je collectie merchandise te vergroten. Er waren veel kraampjes om eens rustig langs te lopen. Maar wat vind je nou op een Comic Con aan kraampjes? Op de markt vond je van echt van alles, er waren kraampjes met comics, films, games, anime figuurtjes of de kleine aanvullingen voor een Cosplay outfit. Maar ook in het wat hogere budget was er genoeg te vinden. Zo kon je uiterst gedetailleerde beeldjes van je helden vinden, maar die hadden ook een uiterst gedetailleerd prijskaartje. Maar het is sowieso al mooi om alleen te kijken naar al die kraampjes.

Amsterdam Comic Con

 

Amsterdam Comic Con

Dit was de eerste editie van Amsterdam Comic Con, en hopelijk leren ze veel van hun ervaringen dit weekend. Want er zijn wel een paar puntjes van kritiek. Zo was het oppervlakte van de markt veel te klein, het was er druk, chaotisch en krap. Iets meer ruimte zo ook fijn zijn voor de mensen die in Cosplay zijn, want het is heel makkelijk om door de drukte hun dure outfit te beschadigen, en dat wil natuurlijk niemand.

Ook tijdens de Cosplay wedstrijd was er te weinig ruimte, er stonden wel stoelen, maar die stonden zo krap dan je niet echt kon zitten. En als je dan zat bleek je niet echt iets te kunnen zien. Hier had iets meer tijd aan besteed kunnen worden. Vooral als je dan ziet dat er 2 hallen zijn afgeboekt. Eentje waar alles gebeurt, en eentje voor voedsel (Waar bijna niemand is). Dan ga je toch denken, hier had iets meer over nagedacht kunnen worden.

Maar Amsterdam Comic Con bewijst wel dat Comics nog steeds hip zijn!

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

1 thought on “Sfeerverslag: Amsterdam Comic Con

  1. Helemaal met je eens over de verbeterpunten. Ik had er eveneens kritiek op, maar de organisatie zal ongetwijfeld iets gaan doen met de kritiek die ik zo hier en daar lees. Dan kan het alleen maar beter en beter worden.

Leave a Reply