De bioscopen gaan weer open

Op 1 juni mogen de bioscopen in Nederland weer open. De één is ongetwijfeld dolblij met dit nieuws en andere mensen wachten misschien liever nog even af wat er verder gaat gebeuren de komende tijd en kijken liever thuis naar een film. Hoe dan ook, vanaf 1 juni heb je zelf weer de keus of je naar de bioscoop wilt gaan, mits je je aan de regels houdt die passen bij de anderhalvemetersamenleving. Alleen dan kunnen we weer op een zo veilig mogelijke manier genieten van een film op het witte doek.

De laatste film pre-corona

De bioscoop is na ruim twee maanden thuis blijven meer dan ooit een uitje. Het voelt ook echt alsof het lang geleden is dat wij er geweest zijn. Weet jij nog wat de laatste film was die je in de bioscoop hebt gezien voor de coronacrisis begon? Wij zijn in het Valentijnsweekend nog naar Birds of Prey geweest. En nu, als we weer mogen, wordt het een hele andere ervaring. Het is goed om je van tevoren te verdiepen in de aangepaste maatregelen.

Aangepaste maatregelen

Als de bioscopen weer open gaan, gelden er andere regels dan voor de coronacrisis. Allereerst is het zo dat iedereen anderhalve meter afstand houdt van elkaar. Dit moet kunnen, aangezien er maar 30 bezoekers toegelaten mogen worden per voorstelling. Daarnaast mogen er slechts 100 mensen tegelijkertijd in het gebouw aanwezig zijn. Dit is inclusief het personeel. Hierdoor zullen er minder films vertoond kunnen worden. Voor de bioscopen is het dus even puzzelen hoe dit logistiek haalbaar is en aan de bezoekers wordt gevraagd rekening te houden met de aangepaste maatregelen. Als dit goed verloopt, dan wordt er op 1 juli misschien opgeschaald naar meer personen per voorstelling. Spontaan naar de film gaan, is voorlopig nog geen optie. Je kunt niet zomaar de bioscoop inlopen en een kaartje kopen, maar moet vooraf je plekje reserveren via de website of app van jouw bioscoop naar keuze. Vervolgens wordt er bij de ingang van de bioscoop gecheckt of de bezoekers ook daadwerkelijk gezond zijn en naar binnen mogen.

Hoe kun je jezelf beschermen?

Mensen met (verkoudheids)klachten en koorts wordt gevraagd thuis te blijven, maar we kunnen uiteraard alleen de verantwoordelijkheid nemen voor onszelf. Er is aangetoond dat anderhalve meter afstand houden voldoende is als je korte tijd met elkaar in dezelfde ruimte bent. Wanneer je een langere tijd in één ruimte verblijft, zijn er mogelijk meer maatregelen nodig. Hoewel het niet verplicht is, kan het verstandig zijn om een (niet-medisch) mondkapje te dragen als je naar de bioscoop gaat. Dit verkleint de kans dat je elkaar besmet met het coronavirus.

Mondkapjes bestellen

Heb je nog geen mondkapjes in huis? Je kunt mondkapjes bestellen via de webshop noodmaskers.nl. Het bedrijf wat achter deze webshop zit is een betrouwbare partij die vooral bekend is van hun website voor het vergelijken van zorgverzekeringen.

Het filmaanbod

Op dit moment staan er nog geen filmagenda’s op de websites van de bioscopen. Zij zijn waarschijnlijk nog aan het kijken naar wat haalbaar is. Dan blijft het dus nog even de vraag of er nieuwe films vertoond gaan worden of dat er andere keuzes gemaakt worden. Op de website van Pathé staat bijvoorbeeld dat zij in eerste instantie zullen starten met een mix van films die draaiden voor de lockdown in combinatie met oudere blockbusters. Daarna is er weer ruimte voor nieuwe
premières, maar dit is uiteraard afhankelijk van het aanbod. De opnames voor nieuwe films liggen nu uiteraard ook stil en het is de vraag wanneer die weer kunnen opstarten.

Pas goed op jezelf

Ga jij binnenkort weer naar de bioscoop? Wij raden je aan eerst op de website van jouw bioscoop te kijken naar welke aangepaste maatregelen zij in acht nemen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Houd je aan de maatregelen van de anderhalvemetersamenleving en pas goed op jezelf, want hoe cliché het inmiddels ook klinkt: Alleen samen krijgen wij het coronavirus onder controle!

The following two tabs change content below.

Leave a Reply