Filmtips augustus 2017

Elke week gaan er meerdere films in première. Wij zetten elke maand de films waar wij het meest naar uitkijken voor je op een rijtje. Deze maand zijn dat de films: The Big Sick, Everything Everything, Logan Lucky, The Dark Tower en Tulip Fever.

The Big Sick

Deze romantische comedy vertelt een waargebeurd verhaal. De trailer was niet alleen grappig, maar ook gewoon erg lief en het gaf mij meteen het gevoel dat ik de film moet zien.

Regie: Michael Showalter
Cast: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Ray Romano, Holly Hunter
Genre: Comedy, romantiek
Speelduur: 119 minuten
Première: 3 augustus 2017

Samenvatting:

Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail (Kumail Nanjiani) en Emily (Zoe Kazan) smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Die zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje. Wanneer Emily hierachter komt wil ze Kumail nooit meer zien. Maar dan wordt Emily plots zo ziek dat ze in een coma belandt. Terwijl de artsen een oplossing zoeken wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily’s excentrieke ouders (Ray Romano en Holly Hunter). Beetje bij beetje ontstaat er een band tussen Kumail en Emily’s ouders die hun leven voorgoed zal veranderen. The Big Sick is het waargebeurde liefdesverhaal van comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw. De film vertelt op hilarische en ontroerende manier hun gevecht tussen liefde en familietradities. Legendarisch producer Judd Apatow (Girls, Knocked Up, This is 40, Bridesmaids) heeft een reputatie om comedytalent te ontdekken, en overtreft zichzelf met de introductie van Kumail Nanjiani, een acteur die voor altijd een warme plek in je hart zal veroveren.

Everything, Everything

Een romantisch drama waarbij twee tieners (voor het eerst) verliefd worden, maar elkaar eigenlijk niet kunnen zien. Ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal verder gaat en of de twee een manier zullen vinden om toch bij elkaar te kunnen zijn. Ook al is het misschien maar voor even?

Regie: Stella Meghie
Cast: Amandla Stenberg, Nick Robinson
Genre: Romantiek, drama
Speelduur: 96 minuten
Première: 17 augustus 2017

Samenvatting:

Everything, Everything vertelt het onwaarschijnlijke liefdesverhaal van Maddy en Olly. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Nicola Yoon. Wat als je niet naar buiten mag, geen frisse lucht mag inademen noch het warme zonlicht op je gezicht kunt voelen? Wat als je die prachtige buurjongen nooit een kus zal kunnen geven…? Het overkomt de 18-jarige Maddy. Door haar ziekte mag ze de veilige luchtdichte omgeving van haar huis niet verlaten. Maar Maddy is nieuwsgierig, slim en vastberaden. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly wil ze de fascinerende buitenwereld verkennen en haar eerste liefde ervaren. Wat begon met staren naar elkaar van achter het raam en met tekst berichtjes als enige communicatiemiddel, groeide uit tot een hechte band. Ondanks Maddy’s aandoening  willen zij alles riskeren om bij elkaar te kunnen zijn, zelfs als dit betekent dat zij alles daardoor kunnen verliezen.

Logan Lucky

Een actie comedy met Daniel Craig als topcrimineel. Dat klinkt grappig. Hoewel ik niet altijd van flauwe humor houd, denk ik dat Logan Lucky wel een goede film is. Als het tegenvalt, kun je in ieder geval nog kijken naar Channing Tatum.

Regie: Steven Soderbergh
Cast: Daniel Craig, Channing Tatum, Hilary Swank
Genre: Comedy, actie
Speelduur: 119 minuten
Première: 24 augustus 2017

Samenvatting:

Regisseur Steven Soderbergh komt na ‘Ocean’s Eleven, Twelve & Thirteen’ en ‘Magic Mike’ met de misdaadkomedie LOGAN LUCKY. Zijn nieuwe actiefilm vertelt het verhaal van de broers Jimmy (Channing Tatum) en Clyde Logan (Adam Driver) die een plan bedenken om een overval te plegen tijdens de legendarische Coca Cola Cup NASCAR-race. Daarvoor schakelen ze de hulp in van de platinablonde kluiskraker Joe Bang (Daniel Craig). Het enige probleem is dat hij nog achter de tralies zit. Wat volgt is een spectaculaire ontsnapping uit de gevangenis en een krankzinnige poging om er met de buit vandoor te gaan. Dit alles gebeurt met een hilarisch ‘Southern’-accent en ronkende motoren op de achtergrond.

The Dark Tower

Deze boekenserie van Stephen King staat al lang op mijn wensenlijstje, maar ik ben er nog niet aan toe gekomen. In augustus komt het eerste deel van deze reeks uit als film. De trailer is erg spannend. Een aanrader dus voor iedereen die van spannende fantasy films houdt.

Regie: Nikolaj Arcel
Cast: Matthew McConaughey, Idris Elba, Katheryn Winnick, Abbey Lee
Genre: Fantasy
Speelduur: 95 minuten
Première: 24 augustus 2017

Samenvatting:

Er bestaan andere werelden dan die van ons. The Dark Tower is gebaseerd op de epische boekenreeks ‘De Donkere Toren’ van één van ’s werelds meest succesvolle schrijvers, Stephen King. De laatste scherpschutter, Gunslinger Roland Deschain (Idris Elba), is verwikkeld in een eeuwige strijd met Walter O’Dim, ook bekend als The Man in Black (Matthew McConaughey). Roland is vastbesloten om te voorkomen dat O’Dim de macht neemt over de Dark Tower, die het universum bij elkaar houdt. Het lot van meerdere werelden staat op het spel en alleen Roland kan de toren verdedigen tegen The Man in Black.

Tulip Fever

Tulip Fever is een romantisch drama dat zich afspeelt in het Amsterdam van de 17e eeuw. Deze film is Engels gesproken en dus niet van Nederlandse bodem. Het verhaal klinkt spannend. Een meisje dat uitgehuwelijkt is en daarna verliefd wordt op de schilder die haar portret komt schilderen. Ik ben heel benieuwd of het ze gaat lukken om samen te ontsnappen en het leven op te bouwen waar ze zo naar verlangen. Ben jij ook benieuwd naar deze film? Houd dan onze site in de gaten, want er komt een winactie aan.

Regie: Justin Chadwick
Cast: Dane DeHaan, Christopher Waltz, Alicia Vikander, Judi Dench, Cara Delevigne
Genre: Drama, romantiek
Speelduur: 105 minuten
Première: 31 augustus 2017

Samenvatting:

Tulip Fever vertelt een verhaal over ware liefde en speelt zich af tijdens de tulpenmanie in Amsterdam tijdens de 17e eeuw. Een tijd waar tulpen meer waard zijn dan goud. Het oogverblindende weesmeisje Sophia (Alicia Vikander) is vanuit het klooster waar zij opgroeide uitgehuwelijkt aan tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort (Christopher Waltz). Wanneer de jonge, talentvolle schilder Jan de Loos (Dane DeHaan) opdracht krijgt een portret van het echtpaar te schilderen, worden hij en Sophia op slag verliefd. Gedreven door passie, verzinnen de twee een list om samen een toekomst te kunnen opbouwen. Daarvoor moeten zij zich wel mengen op de riskante tulpenmarkt en alles op het spel zetten.

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply