Gouden Film: Waar is het grote boek van Sinterklaas?

Meer dan 100.000 bezoekers hebben Waar is het grote boek van Sinterklaas? in de bioscoop gezien. De film heeft daarmee de Gouden Film-status behaald. De Club van Sinterklaas Pieten zijn vanochtend in de Kids Top 20 verrast met de award. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Waar is het grote boek van Sinterklaas? is de negende film die in 2019 de Gouden Film Award ontvangt.

Waar is het grote boek van Sinterklaar?

Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed ‘gratis weggeeft’ aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feestdagen te redden?

Crew

Waar is het grote boek van Sinterklaas? is geregisseerd door Armando de Boer naar een scenario van Gerben Hetebrij. De film is geproduceerd door Tom de Mol Productions in coproductie met Van Beers Films en Source Investments. De film is tot stand gekomen met een bijdrage van het Netherlands Film Production Incentive. Dutch FilmWorks verzorgt de filmdistributie van Waar is het grote boek van Sinterklaas? die momenteel in 130 bioscopen draait.

Gouden Film

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply