PENOZA TRAKTEERT FANS OP LANDELIJKE PUBLIEKSPREMIÈRE

Op maandag 18 november gaat PENOZA: THE FINAL CHAPTER landelijk in première in meer dan 100 bioscopen. Fans kunnen de film tegelijkertijd zien met de feestelijke vertoning die voor cast en crew wordt georganiseerd in Pathé Tuschinski te Amsterdam. Fans krijgen hiermee de gelegenheid om de film tien dagen eerder te zien dan de langverwachte release. Vele bioscopen vertonen voorafgaand aan de film een live stream naar de rode loper, waardoor men kan meegenieten van interviews met de cast. De ticketverkoop voor de landelijke publiekspremière start vandaag. Voor wie geen kaartje weet te bemachtigen, draait de film vanaf 28 november in de bioscopen.

PENOZA: THE FINAL CHAPTER grijpt terug op vijf zenuwslopende tv-seizoenen. Het leven van de familie van Walraven wordt overhoop gehaald wanneer het noodlot toeslaat. Voor de trouwe fans is het een feest van herkenning en voor de rest van Nederland een mogelijkheid om alsnog kennis te maken met één van Nederlands’ populairste crime-series aller tijden.

Monic Hendrickx, Sigrid ten Napel, Stijn Taverne, Niels Gomperts, Olga Zuiderhoek, Hajo Bruins, Raymond Thiry en Loek Peters kruipen nog een allerlaatste keer in de huid van hun vaste personages. Bijrollen zijn weggelegd voor onder meer Maarten Heijmans, Charlie Chan Dagelet, Tygo Gernandt, Mark Rietman, Aus Greidanus en Walid Benmbarek. Diederik van Rooijen is verantwoordelijk voor zowel het script als de regie. De film is geproduceerd door NL Film in co-productie met KRO-NCRV.

Het verhaal
De Zwarte Weduwe is niet dood…
Drugskoningin Carmen van Walraven zit ondergedoken in Canada en leidt daar een anoniem leven. Ze houdt zich overal buiten, totdat er op een avond een collega lastiggevallen wordt en Carmen niet anders kan dan haar te hulp schieten. Uit zelfverdediging vermoordt ze de dader, wordt opgepakt en uitgeleverd aan Nederland. Terwijl haar kinderen in shock zijn dat hun moeder nog leeft, zijn er ook wat mensen die nog een rekening met Carmen hebben openstaan. Iedereen wordt weer meegesleurd in een emotionele rollercoaster waarbij de problemen zich in rap tempo opstapelen. Carmen zal nu definitief moeten afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.

PENOZA: THE FINAL CHAPTER is vanaf 28 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply