Premieres 2016: Week 44

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in première zullen gaan: Een Echte Vermeer, The Accountant, Once Upon a Time in the West, Hedi, Remainder, Hacksaw Ridge, The 9th Life of Louis Drax, In Pursuit of Silence, Fataal en Kater.

Een Echte Vermeerkijkwijzer-seks kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-drugs kijkwijzer-12

EchteVermeerEen_Poster_70x100_Boekvermelding.inddPremière: 3 november 2016
Genre: Historisch, Drama
Regie: Rudolf van den Berg
Cast: Jeroen Spitzenberger, Lize Feryn, Porgy Franssen, Mingus Dagelet
Speelduur: 115 minuten

Samenvatting:

In de jaren twintig van de vorige eeuw wordt Han van Meegeren gezien als een groot schildertalent, dat zich laat beïnvloeden door de Oude Meesters. Han ontmoet de actrice Jólanka Lakatos en is meteen in de ban van deze prachtige verschijning. Ze blijkt echter de vrouw te zijn van Abraham Bredius, de belangrijkste kunstcriticus van zijn tijd. De jaloerse Bredius neemt nietsontziend wraak op Han door zijn werk publiekelijk tot op de grond toe af te branden. Als daarnaast zijn vrouw en zoon hem verlaten, is Van Meegeren ten einde raad. Han van Meegeren verhuist naar Frankrijk en wil maar één ding: zich wreken op Bredius. Hij zet alles op alles om een perfecte Johannes Vermeer te schilderen, die door Bredius als echt moet worden beoordeeld. Maar als het moment daar is, moet Han een besluit nemen: eindelijk wraak nemen op Bredius, of kiezen voor de liefde van zijn leven. Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal.


The Accountantkijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-geweld kijkwijzer-16

the_accountant_15021602_ps_1_s-lowPremière: 3 november 2016
Genre: Crime, Drama, Thriller
Regie: Gavin O’Connor
Cast: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal
Speelduur: 128 minuten

Samenvatting:

Christian Wolff (Ben Affleck) is een wiskunde genie met aanzienlijk meer affiniteit voor cijfers dan ieder ander. Achter de deuren van een klein onopvallend accountants kantoor, werkt hij als freelance accountant voor een van ‘s werelds machtigste criminele organisaties. Christian neemt samen met de afdeling misdaadhandhaving van het ministerie van Financiën, gerund door Ray King (J.K. Simmons), een nieuwe client aan: een vooruitstrevend robotica bedrijf. Een boekhoudkundig medewerkster (Anna Kendrick) heeft ontdekt dat er miljoenen dollars zijn verdwenen en dit moet tot op de bodem worden uitgezocht. Wanneer Christian grondig de boekhouding doorloopt en steeds dichter bij de waarheid komt, loopt ook het aantal dodelijke slachtoffers steeds verder op.


Once Upon a Time in the Westkijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

poster_OnceuponaTime_B1_#2.inddPremière: 3 november 2016
Genre: Western
Regie: Sergio Leone
Cast: Henry Fonda, Charles Bronson, Claudia Cardinale, Jason Robards
Speelduur: 165 minuten

Samenvatting:

Sergio Leone’s beroemde spaghettiwestern Once Upon a Time in the West is digitaal gerestaureerd. De vrouwelijke hoofdrol wordt vertolkt door de Italiaanse filmster Claudia Cardinale, omringd door Hollywoodsterren Henry Fonda, Charles Bronson en Jason Robards. Once Upon a Time in the West (C’era una volta il West) was het sluitstuk van Leone’s ode aan het westerngenre, die onder de benaming spaghettiwestern ongekend populair zou worden. Na drie iconische producties met Clint Eastwood (A Fistful of Dollars; For a Few Dollars More en The Good, the Bad and the Ugly) koos Leone (1929 – 1989) de Italiaanse filmster Claudia Cardinale als protagonist naast drie doorleefde westernmannen: slechterik Henry Fonda, enigmatische redder in de nood Charles Bronson en Jason Robards als de tough guy. Inzet is de strijd om een stuk grond langs het traject van de spoorbaan. Jill McBain (Cardinale) weigert haar bezit op te geven na de brute moord op haar man en drie kinderen. De film werd beroemd door de lange openings- en eindsequenties, de score van Ennio Moricone (wie herkent niet het klagende thema van Bronsons mondharmonica?), de extreme close-ups en de langgerekte story-line die naar de climax van het revolverduel leidt. Ook de aandacht voor een vrouw om wie drie mannen cirkelen gaf de film een ander perspectief dan de traditionele Amerikaanse western.


Hedikijkwijzer-AL

hedi_52010058_ps_1_s-lowPremière: 3 november 2016
Genre: Drama
Regie: Mohamed Ben Attia
Cast: Majd Mastoura, Rym Ben Messaoud, Sabah Bouzouita
Speelduur: 88 minuten

Samenvatting:

Hedi is een bescheiden twintiger die het pad volgt dat voor hem is uitgestippeld. Terwijl Tunesië verandert in de nasleep van de Jasmijnrevolutie, staat zijn leven stil. Hij heeft een onbevredigende baan bij een autodealer en zijn moeder heeft een bruid voor hem uitgekozen waar hij geen bijzondere klik mee heeft. Als zijn trouwdag bijna voor de deur staat, stuurt zijn baas hem naar de badplaats Mahdia om nieuwe klanten te benaderen. Hij ontmoet er Rim, een vrijgevochten wereldreizigster die als animatrice in een plaatselijk resort werkt. Rims levenslust werkt aanstekelijk en al snel bloeit er een romance op. Dit dwingt Hedi om voor het eerst in zijn leven zelf een keuze te maken. Majd Mastoura en Rym Ben Messaoud spelen de hoofdrollen in het ingetogen drama Hedi. Dit speelfilmdebuut van Mohamed Ben Attia werd gecoproduceerd door de gebroeders Dardenne. Bij de wereldpremière op het filmfestival in Berlijn werd de film bekroond met de prijs voor beste debuut en won Majd Mastoura de Zilveren Beer voor beste acteur.


Remainderkijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-geweld kijkwijzer-16

remainder_26006476_ps_1_s-lowPremière: 3 november 2016
Genre: Drama
Regie: Omer Fast
Cast: Tom Sturridge, Cush Jumbo, Ed Speleers, Nicholas Farrel
Speelduur: 97 minuten

Samenvatting:

Een zwaar object valt door een glazen plafond op het hoofd van de jonge Tom (Tom Sturrigde). Als hij na een coma wakker wordt, herinnert hij zich niets meer en weet amper meer wie hij is. Tom ontvangt een flinke vergoeding van 8,5 miljoen pond van de verantwoordelijke bank in ruil voor geheimhouding van het incident. Er is hem één beeld bijgebleven: een jongen boven aan de trap in een oud huis wijst naar een oude vrouw. In de hoop zijn herinnering terug te krijgen, koopt Tom het desbetreffende gebouw, vult het met mensen en ensceneert deze scène keer op keer. Remainder is gebaseerd op de gelijknamige thriller van de Engelse auteur Tom McCarthy en ging in première op het filmfestival van Berlijn in 2016. Het is de debuutfilm van de Israelische videokunstenaar Omer Fast.


Hacksaw Ridgekijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-eng kijkwijzer-geweld kijkwijzer-16

hacksaw_ridge_93010002_ps_1_s-lowPremière: 3 november 2016
Genre: Biografisch, Drama, Historisch
Regie: Mel Gibson
Cast: Andrew Garfield, Teresa Palmer, Vince Vaughn, Sam Worthington
Speelduur: 138 minuten

Samenvatting:

Hacksaw Ridge vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Desmond Doss (Andrew Garfield) die tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog 75 man redde zonder een wapen te dragen of af te vuren. Hij geloofde erin dat de oorlog rechtvaardig was, maar dat moorden desondanks verkeerd was en was dan ook de enige Amerikaanse soldaat in de Tweede Wereldoorlog die in de frontlinie vocht zonder wapen. Als legerarts evacueerde Doss eigenhandig meerdere gewonden uit de vuurlinie terwijl hij alles en iedereen trotseerde en zelfs getroffen werd door een granaat. Hij was de eerste wapenweigeraar ooit die de Congressional Medal of Honor kreeg.
 
In Pursuit of Silence

in_pursuit_of_silence_12012098_ps_1_s-lowPremière: 3 november 2016
Genre: Documentaire
Regie: Patrick Shen
Speelduur: 81 minuten

Samenvatting:

In ons streven naar moderniteit, te midden van alle technologische ontwikkelingen en stedelijke expansie, is stilte een zeldzaam goed. We worden voortdurend – al dan niet vrijwillig – omringd door geluid. Maar bestaat pure stilte? Waarom gaan we ernaar op zoek? Of omgekeerd, waarom lopen we er net van weg? In een trip rond de wereld verkennen we de geheime aard van stilte – van de stilte in de afgelegen Amerikaanse wildernis over Japanse zen-kloosters naar de hallucinante afwezigheid van stilte in hedendaagse grootsteden, waar geluidshinder ongezond wordt en agressie en stress veroorzaakt. Er is immers geen enkel aspect van het menselijke bestaan waar geluid en stilte géén invloed op hebben. In Pursuit of Silence’is een cinematografische luisterervaring, paradoxaal genoeg een verrassend muzikale film die je oren doet spitsen en je de tijd geeft om stil te staan bij stilte.


Fataalkijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-eng kijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

fataal_99000519_ps_1_s-lowPremière: 3 november 2016
Genre: Drama
Regie: Jesse Bleekemolen
Cast: Jeffrey Hamilton, Priscilla Knetemann, Harry Piekema, Stijn Fransen
Speelduur: 95 minuten

Samenvatting:

Milan en Sophie zijn twee twintigers die willen trouwen en kinderen krijgen. Bovendien heeft Milan ambitieuze plannen voor het openen van een danceclub: Jaguars. Sophie, haar ouders en zijn beste vriend Ferhane steunen hem daarin. Na veel hard werken lijkt Jaguars een succes te worden. Maar op een avond vallen drie jongens personeel en bezoekers lastig. De herrieschoppers worden uit de danceclub gezet. Ze zijn boos en zinnen op wraak. Vroeg in de ochtend wachten ze Milan op en slaan hem volledig in elkaar. Hij komt in het ziekenhuis bij en krijgt te horen dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Zijn wereld stort in en niet alleen die van hem. Langzaam dringt bij Milan het besef door dat ook de mensen die dicht bij hem staan een nachtmerrie doormaken.

Katerkijkwijzer-seks kijkwijzer-16

kater_65600109_ps_1_s-lowPremière: 3 november 2016
Genre: Drama
Regie: Klaus Händl
Cast: Thomas Stipsits, Manuel Rubey, Gerald Votava, Gabriela Hegedüs
Speelduur: 114 minuten

Samenvatting:

De dertigers Andreas en Stefan leiden een harmonisch leven: ze wonen samen in een geweldig huis met tuin aan de rand van Wenen en hebben beiden een leuke baan bij het radiosymfonieorkest, Stefan als hoornist, Andreas als manager. En dan is er nog hun kater Mozes, die niet meer weg te denken is uit hun leven. Maar dan maakt een impulsieve daad van Stefan, die hij zelf niet kan verklaren, een eind aan al dit geluk. Andreas vraagt zich af of hij degene met wie hij zijn leven deelt eigenlijk wel goed kent. Wil hij wel doorgaan met Stefan?
The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply