Premieres 2016: Week 20

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in premiere zullen gaan: Angrybirds: De film, That Sugar Film, X-Men: Apocalypse, Freeheld, Rebels, Remember, The Nice Guys en Heimat 1.

Angrybirds: De filmkijkwijzer-geweld kijkwijzer-eng kijkwijzer-6

angry_birds_de_film_02038146_ps_1_s-lowPremiere: 18 mei 2016
Genre: Animatie, Familiefilm
Regie: Clay Kaytis , Fergal Reilly
Speelduur: 100 minuten

Samenvatting:

Angry Birds: De film speelt zich af op een prachtig eiland vol met vogels. Alle vogels die op dit paradijselijke eiland wonen zijn erg blij, vrolijk en gelukkig, ook al kunnen ze niet vliegen. Maar er zijn een paar buitenbeentjes: Red, een temperamentvolle vogel met een slecht humeur, de hyperactieve supersnelle Chuck en de opvliegende Bomb, met een heel kort lontje… Wanneer er vreemde groene varkentjes op bezoek komen zijn het juist deze buitenbeentjes die moeten uitvogelen wat de varkens van plan zijn.

That Sugar Filmkijkwijzer-AL

that_sugar_film_37012116_ps_1_s-lowPremiere: 19 mei 2016
Genre: Documentaire
Regie: Damon Gameau
Cast: Damon Gameau, Stephen Fry
Speelduur: 94 minuten

Samenvatting:

That Sugar Film is het verhaal van een man die op zoek gaat naar de bittere waarheid achter suiker. Acteur Damon Gameau werpt zich op als proefpersoon in een uniek experiment om vast te leggen welke effecten het gebruik van veel suiker heeft op een gezond lichaam. Daarbij eet hij alleen dingen die algemeen bekend staan als ‘gezond’. In de loop van dit leuke én leerzame project belicht Damon ook een aantal problemen waarmee de suikerindustrie te kampen heeft, en laat hij zien op welke onverwachte plekken suiker op de loer ligt in de supermarkt. Deze film zal je ideeën over ‘gezond’ eten voorgoed veranderen.

X-Men: Apocalypse

x-men_apocalypse_56031867_ps_1_s-lowPremiere: 19 mei 2016
Genre: Actie, Avontuur
Regie: Bryan Singer
Cast: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac
Speelduur: 147 minuten

Samenvatting:

Sinds het ontstaan van de beschaving wordt Apocalypse, de eerste en meest krachtige mutant uit het Marvel-universum, aanbeden als een god. Hij vergaart de krachten van een groot aantal andere mutanten en wordt daarmee onsterfelijk en onoverwinnelijk. Als Apocalypse na duizenden jaren ontwaakt is hij teleurgesteld in de wereld. Hij recruteert een team van krachtige mutanten, waaronder een ontmoedigde Magneto (Michael Fassbender), om de mensheid te onderwerpen en een nieuwe wereldorde te creeren waar hij over zal regeren. Met het lot van de aarde aan een zijden draadje, moet Raven (Jennifer Lawrence) met de hulp van Professor X (James McAvoy) een groep jonge X-Men leiden om hun grootste vijand te stoppen en de mensheid van de ondergang te redden.

Freeheldkijkwijzer-seks kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-12

freeheld_36000370_ps_1_s-lowPremiere: 19 mei 2016
Genre: Drama
Regie: Peter Sollett
Cast: Julianne Moore, Ellen Page, Michael Shannon, Steve Carell
Speelduur: 103 minuten

Samenvatting:

Laurel Hester is een zeer gewaardeerde rechercheur die al jaren met haar partner de straten van New Jersey drugsvrij probeert te houden. Haar privéleven komt tijdens werkuren nauwelijks ter sprake. Zo heeft ze zich nooit uitgesproken over haar seksuele voorkeur en weet niemand dat ze een serieuze relatie met de jongere Stacie heeft. Ze durft haar liefde voor Stacie pas openbaar te maken wanneer ze ontdekt dat ze terminaal ziek is. Ze heeft als laatste wens dat haar pensioenuitkering wordt uitbetaald aan de vrouw van haar leven, maar dat wordt door het politiekorps geweigerd. Met behulp van een homorechtenactivist gaan ze in een race tegen de klok, de strijd aan om gelijke rechten en een verandering in de wetgeving te bevechten.

Rebelskijkwijzer-eng kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-6

rebels_10000244_ps_1_s-lowPremiere: 19 mei 2016
Genre: Documentaire
Regie: Kari Anne Moe
Speelduur: 91 minuten

Samenvatting:

Een groep Noorse schoolverlaters krijgt een speciale cursus om ze aan werk te helpen; twintigers – opstandig, agressief en onverschillig – die door de maatschappij al zijn opgegeven. Het is aan de coaches van het zogenaamde ‘Rebelproject’ om de jongeren weer zelfvertrouwen te geven: een opgave die zowel mentaal als fysiek enorme kracht vereist. De deelnemers aan het project zijn stuk voor stuk getroebleerd: hoe zeer ze hun oude gewoontes ook achter zich willen laten, het verleden zit ze altijd op de hielen. Zo heeft Jakob een alcoholprobleem, lukt het Maylen door haar ADHD maar niet om controle over haar leven te krijgen en kan de gepeste Kelly haar onzekerheid niet opzijzetten. Hoofdpersoon Jan Olav – net uit de gevangenis – droomt ervan een beroemde rapper te worden, maar is even vertederend als onvoorspelbaar, ook voor hemzelf. Toch lijkt de aandacht van de coaches en de intieme sfeer van de groep hem, en de anderen, de ruimte te bieden om langzaam maar zeker uit hun schulp te komen. Rebels richt zich geheel op het klaslokaal waar de groepslessen en individuele gesprekken plaatsvinden: een indrukwekkend portret van het groepje jongeren, dat even hoopvol als schrijnend aanvoelt. Waar sommige van de jongeren opbloeien, lijken anderen getekend voor het leven: hoe kun je immers veranderen als iedereen het slechtste van je verwacht?

Rememberkijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-geweld kijkwijzer-discriminatie kijkwijzer-12

remember_48050677_ps_1_s-lowPremiere: 19 mei 2016
Genre: Thriller, Drama
Regie: Atom Egoyan
Cast: Christopher Plummer, Martin Landau, Dean Norris
Speelduur: 95 minuten

Samenvatting:

Elke keer als Zev (Oscarwinnaar Christopher Plummer) wakker wordt, roept hij de naam van zijn vrouw, om vervolgens eraan herinnerd te worden dat ze onlangs is overleden. Zev lijdt aan geheugenverlies. Daarom heeft zijn vriend Max (Oscarwinnaar Martin Landau) uitgebreide instructies opgeschreven voor de reis die Zev gaat maken. Een reis die hem langs meerdere plekken in Canada en Amerika leidt, op zoek naar de man die zeventig jaar eerder verantwoordelijk was voor de dood van zijn familie in het concentratiekamp van Auschwitz.

The Nice Guyskijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

the_nice_guys_60082412_ps_2_s-lowPremiere: 19 mei 2016
Genre: Thriller, Crime
Regie: Shane Black
Cast: Russell Crowe, Ryan Gosling, Kim Basinger, Matt Bomer
Speelduur: 116 minuten

Samenvatting:

Los Angeles, 1977: smog teistert de dag, neon verlicht de nacht. Privé-detective Holland March (Ryan Gosling) vormt met tegenzin een koppel met krachtpatser Jackson Healy (Russell Crowe) om een vermissingszaak op te lossen. Wanneer zij in hun onderzoek een verband vinden tussen een vermist meisje en de dood van pornoster Misty Mountains komt een complot aan het licht dat reikt tot in de machtigste kringen.
Heimat 1

heimat_1_22091425_ps_1_s-lowPremiere: 19 mei 2016
Genre: Drama
Regie: Edgar Reitz
Cast: Marita Breuer, Kurt Wagner, Rüdiger Weigang
Speelduur: 892 minuten

Samenvatting:

Maar liefst vier jaar nam de restauratie in beslag van een van de grootste naoorlogse Duitse films: Edgar Reitz’ familiekroniek Heimat over de lotgevallen van de inwoners van het fictieve dorpje Schabbach. EYE brengt de digitale 4K-restauratie van deel 1 (uit 1984) van dit magnum opus in de landelijke theaters. Een unieke kans om kennis te maken met de Duitse en Europese geschiedenis van de 20ste eeuw! Bij de heruitbreng verschijnt ook een dvd-box van distributeur Lumière. Begin jaren negentig baarde Edgar Reitz opzien met de eerste elf afleveringen van de monumentale tv-serie Heimat. Tijdens de restauratie heeft Reitz de elf afleveringen herverdeeld in zeven delen. Het aan één stuk bekijken van Heimat is een unieke belevenis. Het eerste deel van het epos speelt zich af in het fictieve dorpje Schabbach op de Hunsrueck in de jaren 1919-1982. Centraal staan de jonge Maria, die we zien opgroeien van een 17-jarige meisje tot oude vrouw, en haar familie,. Net als de rest van Duitsland moet ze zich door de crisis van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog slaan. De wederopbouw en de woelige jaren zestig van vorige eeuw gaan ook niet aan het dorpje voorbij, waarbij Reitz je het gevoel geeft dat Schabbach en de familie Simon het centrum van de wereld zijn.
The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply