Premieres 2016 week 42

Elke maandag geven wij een overzicht van de films die de komende week in de bioscoop zullen verschijnen. Dit zijn de films die aankomende week in première zullen gaan: La fille inconnue, Jack Reacher: Never Go Back, Hell or High Water, Genius, The Beatles: Eight Days A Week en Keeping Up with the Joneses.

La fille inconnuekijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-eng kijkwijzer-12

FilleInconnueLa_Poster_70x100.inddPremière: 20 oktober 2016
Genre: Drama
Regie: Luc Dardenne , Jean-Pierre Dardenne
Cast: Adèle Haenel, Jérémie Renier, Olivier Gourmet
Speelduur: 106 minuten

Samenvatting:

Jenny is een jonge, sociaal betrokken, huisarts in Seraing, nabij Luik. Op een avond nadat de praktijk gesloten is, wordt er aangebeld, maar ze besluit niet meer open te doen. De volgende dag wordt een jong meisje dood gevonden aan de Maas. Het blijkt het meisje te zijn dat voor haar deur stond. Jenny voelt zich schuldig en zet alles op alles om de identiteit van het meisje te achterhalen zodat ze niet anoniem begraven wordt. Haar zoektocht blijkt niet zonder risico’s en langzaamaan wordt duidelijk welk drama zich heeft afgespeeld.


Jack Reacher: Never Go Backkijkwijzer-eng kijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-12

jack_reacher_never_go_back_02036137_ps_1_s-lowPremière: 20 oktober 2016
Genre: Actie, Avontuur, Crime
Regie: Edward Zwick
Cast: Tom Cruise, Cobie Smulders, Danika Yarosh, Aldis Hodge
Speelduur: 118 minuten

Samenvatting:

Jack Reacher: Never Go Back is de nieuwe actie-thriller met Tom Cruise (Mission Impossible franchise, Edge of Tomorrow) van regisseur Edward Zwick (The Last Samurai, Blood Diamond). De nieuwe film is het vervolg op Jack Reacher uit 2012 en is gebaseerd op het 18e boek uit de populaire Jack Reacher boekenreeks van schrijver Lee Child getiteld Never Go Back.


Hell or High Waterkijkwijzer-geweld kijkwijzer-16 kijkwijzer-groftaalgebruik

hell_or_high_water_94000132_ps_1_s-lowPremière: 20 oktober 2016
Genre: Misdaad, Drama
Regie: David MacKenzie
Cast: Chris Pine, Ben Foster, Jeff Bridges
Speelduur: 102 minuten

Samenvatting:

Wanneer de onafscheidelijke broers Tanner (Ben Foster) en Toby (Chris Pine) hun ranch dreigen te verliezen beginnen ze aan een wanhopige reeks overvallen op kleine lokale banken. Omdat het steeds maar om kleine bedragen gaat hopen Tanner en Toby buiten schot te blijven. Alles loopt gesmeerd tot de bijna gepensioneerde Texas ranger Marcus (Jeff Bridges) zich in de zaak vastbijt.


Geniuskijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

genius_48050665_ps_1_s-lowPremière: 20 oktober 2016
Genre: Biografisch, Drama
Regie: Michael Grandage
Cast: Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman, Laura Linney
Speelduur: 104 minuten

Samenvatting:

New York, de jaren ’20. Max Perkins, boekenredacteur bij uitgeverij Scribner’s Sons, heeft grote auteurs als Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald onder zijn hoede. Wanneer een chaotisch duizend pagina-tellend manuscript van de nog onbekende schrijver Thomas Wolfe op zijn bureau beland, is Max ervan overtuigd dat hij een nieuw literair genie heeft ontdekt. De twee mannen beginnen het boek te bewerken tot een versie die geschikt is voor publicatie, maar een lange strijd om letterlijk elke zin volgt. Tijdens dit lange proces wordt de relatie tussen de zachtaardige familieman Perkins en de excentrieke auteur steeds hechter, iets wat hun echtgenotes met lede ogen aanzien. Wanneer Wolfes roman Look Homeward, Angel een doorslaand succes blijkt, wordt de schrijver meer en meer paranoïde.


The Beatles: Eight Days A Weekkijkwijzer-AL

the_beatles_eight_days_a_week_36000442_ps_1_s-lowPremière: 20 oktober 2016
Genre: Documentaire
Regie: Ron Howard
Cast: Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr, George Harrison
Speelduur: 137 minuten

Samenvatting:

Na hun legendarische Amerikaanse debuut in ‘The Ed Sullivan Show’ in 1964, lieten zij de gehele U.S. in verbijstering achter en de naweeën van dit optreden werden in de gehele wereld gevoeld. Met hun albums en tv-optredens, veranderden zij voor eeuwig de muziek- en popcultuur. Hun uitzonderlijke vakmanschap en charisma maakten hen tevens tot één van de grootste live acts aller tijden. In The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years, gaat de Oscar winnende regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind, Apollo 13) op ontdekkingsreis naar de live-optredens van de groep. Van hun vroege optredens in clubs in Liverpool en Hamburg tot hun weergaloos grote concerten in uitverkochte stadions over de gehele wereld; van New York tot aan Melbourne en Tokyo. Deze allereerste door The Beatles geautoriseerde documentaire sinds zij in 1970 uit elkaar gingen, laat veel zeldzaam en nog nooit eerder vertoonde beelden zien van hun shows en interviews. Daarnaast ook veel heel nieuwe interviews met onder andere Paul McCartney, Ringo Starr en vele andere prominente betrokkenen. De film laat niet alleen de weg naar hun enorme roem zien maar ook de wissel die dit trekt op de bandleden waardoor zij uiteindelijk beslissen om met touren te stoppen (in augustus 1966) en zich volledig te storten op hun ongeëvenaarde en geniale muzikale energie welke resulteerde in een serie van baanbrekende studio-opnamen waar zij heden ten dage het meest bekend om zijn.


Keeping Up with the Joneseskijkwijzer-groftaalgebruik kijkwijzer-eng kijkwijzer-geweld kijkwijzer-12

keeping_up_with_the_joneses_56031866_ps_1_s-lowPremière: 20 oktober 2016
Genre: Comedy
Regie: Greg Mottola
Cast: Zach Galifianakis, Jon Hamm, Isla Fischer, Gal Gadot
Speelduur: 101 minuten

Samenvatting:

Een doodnormaal stel (Zach Galifianakis en Isla Fisher) uit een doorsnee voorstad kijkt op tegen hun nieuwe buren, de prachtige en verfijnde familie Jones (Jon Hamm en Gal Gadot). Maar als ze ontdekken dat Mr. en Mrs. Jones geheime agenten zijn, hebben ze liever een verre vriend dan een goede buur.
The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply