Recensie: Arrival

De film Arrival is sinds kort verkrijgbaar op Blu-ray en DVD. Wij ontvingen een review exemplaar van deze sci-fi drama film en keken hem dit weekend. Maakt deze film onze verwachtingen waar?


Plot

Arrival is een intrigerende thriller van regisseur Denis Villeneuve (Sicario, Prisoners). Als op meerdere plaatsen ter wereld mysterieuze gevaartes uit de ruimte neerdalen, krijgt taalkundige Louise Banks (Amy Adams) de leiding over een team van specialisten dat onderzoek gaat doen. Terwijl een wereldoorlog dreigt, zoekt Banks samen met natuurkundige Ian Donnelly (Jeremy Renner) koortsachtig naar antwoorden. Ze neemt daarbij risico’s waarmee ze zichzelf, en mogelijk de hele mensheid, in gevaar brengt.

Arrival

Taalkundige Louise Banks probeert samen met haar team contact te leggen met de wezens die aan boord zijn van het ruimteschip dat geland is in Montana. Al snel komt ze er achter dat deze wezens, die ze Septopods noemt, een andere manier van communiceren dan wij hier op aarde. Ze doet haar best de tekens te ontcijferen en komt stap voor stap steeds verder. Helaas zien andere teams minder geduldig en zien zij de buitenaardse wezens liever gaan dan komen. China verklaart de oorlog aan het ruimteschip dat daar is geland en de tijd begint te dringen.

Dan doet Louise een bijzondere ontdekking die niet alleen betrekking heeft op haar leven, maar ook op de toekomst van de aarde. De wezens aan boord van het ruimteschip helpen haar om dit inzicht te krijgen. Ze doet haar best om te voorkomen dat er oorlog ontstaat tussen de aarde de Septopods, maar dit doet Louise op een eigenaardige manier. Er ontstaat in mijn ogen een behoorlijke plottwist op dat punt. Ik had het vervolg van de film en het einde in ieder geval niet aan zien komen.

Na de inleiding vraag je je wellicht af wat mijn verwachting van deze film dan wel was. Op basis van de poster en het plot had ik me een Alien film voorgesteld waar er al zoveel van zijn, met veel actie en kwade bedoelingen van deze indringers. Dit beeld klopte niet. Het is echt een dramafilm met een hele andere invalshoek dan ik dacht.

Ben je benieuwd naar Arrival? Deze film is onder andere verkrijgbaar via bol.com.

Film informatie

Titel: Arrival
RegieDenis Villeneuve
Cast: Amy Adams, Jeremy Renner, Michael Stuhlbarg, Forest Whitaker
Speelduur
: 116 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply