Recensie: #RealityHigh

#RealityHigh is een high school film waarin het internet en YouTube een grote rol spelen. Het klinkt als een lekker high school drama en ik was daarom benieuwd of de film de moeite waard is om te kijken. De film is deze maand toegevoegd aan het aanbod van Netflix.


Plot

Dani is slim, dol op honden en ze heeft een crush op één van de knapste jongens van de school. Zelf hoort ze niet echt bij de populaire kids. Wanneer de jongen op wie ze verliefd is haar eindelijk ziet staan, wordt zijn ex-vriendin Alexa behoorlijk jaloers. Alexa is populair en heeft een beroemde YouTube vlog met miljoenen volgers. Dani en Alexa waren heel vroeger beste vriendinnen, maar daar is nu niets meer van te merken. Als Alexa weer vriendinnen wil worden, weet Dani niet goed of ze haar wel kan vertrouwen.

#RealityHigh

Als ik deze film zo zie, lijkt het me verschrikkelijk om in deze tijd een tiener te zijn. Het was in mijn tienerjaren al niet altijd een feest, maar wanneer alles wat je doet ook nog eens online staat, dan blijft het je misschien wel de rest van je leven achtervolgen. Verder is er uiteraard niet veel veranderd. Er zijn verschillende groepjes op school en iedereen wil ergens bij horen, of juist niet. Tieners kunnen ook gruwelijk gemeen tegen elkaar zijn. Was je vroeger vrienden, dan zegt dat niets over nu. Al deze dingen komen aan bod in #RealityHigh.

Dani is geen doorsnee populair meisje. Ze werkt hard om haar droom waar te maken. Ze wil erg graag studeren en is bezig met de aanvraag van een studiebeurs. Daarnaast werkt ze als vrijwilligster in een asiel/kliniek voor honden. Op die plek komen we Kate Walsh tegen in een hele bijzondere rol. Niet alleen voorziet ze Dani graag van advies op het gebied van mode en daten, maar ze speelt wel echt een hippie-achtig typetje met een bizarre kledingstijl. Ik vond haar rol echt geniaal, maar ik ben dan ook dol op haar als actrice. (Had ik dat niet al eens eerder gezegd?)

Als Dani gaat daten met haar droom jongen, wordt ze opeens opgenomen in de populaire groep. Alles raakt in een soort van stroomversnelling. De vloggende meiden krijgen van alles gratis en worden uitgenodigd op feestjes bij celebraties thuis. Ik vond dat niet zo heel geloofwaardig voor tienermeiden, maar het gaat natuurlijk om de USA en daar kan alles. Dani wint alleen niet echt iets met deze ‘vriendschap’, maar staat wel op het punt om alles kwijt te raken waar ze zo hard voor gewerkt heeft. Ziet ze dit op tijd in?

Conclusie

Is deze film de moeite waard? Ik geef hem drie sterren. Het is een film die je kunt kijken zonder dat je je er hard op hoeft te concentreren en het is dus pure ontspanning. Ik heb me prima vermaakt, maar het is absoluut geen film die me heel lang bij gaat blijven. Hier en daar is alles wat over the top, maar eigenlijk had ik ook niets anders verwacht van een film met deze titel.

Film informatie

Titel: #RealityHigh
RegieFernando Lebrija
Cast:  Nesta CooperKeith PowersAlicia Sanz 
Speelduur
: 99 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply