Recensie: Station 19 – seizoen 1

Afgelopen voorjaar startte Net 5 met het uitzenden van Station 19, een spin-off van Grey’s Anatomy. Ik keek niet meteen mee, want ik was veel te druk met andere dingen. Nu had ik eindelijk tijd, dus Spuit 11 (heeft het eerste seizoen inmiddels ook gezien. Ik zeg maar meteen: Ik ben enthousiast en heel benieuwd naar seizoen twee!

Plot

Station 19 draait om het wel en wee in de brandweerkazerne Station 19. De brandweermannen en – vrouwen van deze kazerne werken samen als één grote familie. Elke aflevering brengt zijn eigen branden en andere gevaren met zich mee, maar daarnaast loopt er een rode draad door de serie heen. Captain Pruitt Herrera wordt ziek en kan zijn functie niet meer uitvoeren. Station 19 moet op zoek naar een nieuwe leider. Het zou voor de hand liggen om Jack Gibson de promotie te geven, omdat hij de volgende in rang is. Captain Pruitt Herrera besluit op zijn laatste dag om zijn dochter, Andy Herrera, dezelfde rang te geven, waardoor zij samen strijden voor deze baan. Een kleine twist in dit verhaal is dat Jack en Andy ‘stiekem’ een relatie met elkaar hebben. Een tweede verhaallijn draait om Ben Warren, die we kennen uit Grey’s Anatomy. Hij is de rookie van de kazerne en moet nog wennen aan het brandweerleven. Uiteraard hebben de andere personages ook hun verhalen.

Station 19

Voor fans van Grey’s Anatomy heeft deze serie veel herkenbare elementen. De afleveringen beginnen en eindigen met een voice over door één van de acteurs. Dat geeft gelijk een vertrouwd gevoel. Het enige verschil is dat je (op Ben Warren na) met nieuwe personages te maken hebt, die je stuk voor stuk nog moet leren kennen. Dat is eigenlijk tegelijkertijd wel erg leuk. Omdat Ben mee doet in deze serie, krijg je er ook een fijne dosis Miranda Bailey bij. Ik vind haar in Grey’s super tof, dus dat is prima. Zo hier en daar wandelen er nog wat meer bekende gezichten door de serie heen. Ik ben benieuwd of we in het nieuwe seizoen van Grey’s ook nog meer gaan zien van de brandweer.

Mijn conclusie? Ik was al fan van Grey’s Anatomy, Shonda Rhimes en al haar series, maar Station 19 gaat zeker op mijn lijstje van favorieten!

 

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply