Recensie: Thor

Eerder schreven we al over Iron Man, de film waarmee het Marvel Cinematic Universe begon. Inmiddels heeft ook The Hulk een eigen film gehad. De volgende held uit Marvel die een film krijgt is Thor. Ik noem hem maar even een held voor de makkelijkheid, want is hij nou een held? Een God? Een Goddelijke Held? Ehm… Onze recensie lees je hieronder.

ThorPlot

THOR vertelt het verhaal van de machtige Noorse dondergod Thor, een sterke en invloedrijke, maar ook arrogante krijger. Zijn roekeloze acties blazen een eeuwenoude oorlog weer nieuw leven in en voor straf wordt hij verbannen naar de aarde waar hij onder de mensen moet leven. Wanneer een oude, zeer gevaarlijke vijand met zijn duistere krachten de aarde probeert aan te vallen moet onze God bewijzen dat hij een echte held is.

thor-screen-2

Thor

Thor is de een na laatste superheld die van Marvel een eigen film krijgt, voordat de ze met The Avengers kunnen beginnen. In Thor word eigenlijk een beetje een buitenbeentje in het Marvel Cinematic Universe neergezet. Thor is namelijk geen held zoals Iron Man, The Hulk of Captain America… Nee, Thor komt vanuit de Noorse Mythologie. We hebben het hier dus eigenlijk over een blonde dondergod en niet echt over een held.

De film laat zien dat Thor een beetje een opvliegend karakter heeft, waarbij hij oorlog uitlokt met gevaarlijke ijsreuzen. Hierop neemt Odin, de vader van Thor drastische maatregelen en verband hem naar de aarde. Ondertussen begint Loki, de broer van Thor een machtsgreep en is Thor samen met een aardse wetenschapper de enige hoop voor zijn vaderland… Alleen tja, hoe ga je dat aanpakken op een andere planeet waar je de gewoontes niet kent?

thor-screen-3

Conclusie

Waar we bij de andere Marvel films een best wel serieuze achtergrond zien van de karakters is deze film lekker luchtig, hij is een God en er is geen reden om zijn krachten verder uit te leggen. Hierdoor begint het verhaal vrij snel, maar dat maakt tegelijkertijd het verhaal iets moeilijker te volgen. Waar het verhaal wat luchtiger is, trekt Marvel alles uit de kast voor de special effects en het grafische gebeuren. De gouden kitscherige steden, prachtige vikingshelmen het gaat allemaal over de top.

Thor is een leuke film voor een avondje vermaak, het is alleen niet het type actiefilm wat je normaal bij Marvel zou verwachten, het voelt sterk aan als een science fiction fantasy film, en dat moet je natuurlijk maar net liggen.

Thor is te koop bij bol.com

Film informatie

Titel: Thor
Regie: Kenneth Branagh
Cast:  Chris Hemsworth, Anthony Hopkins, Natalie Portman
Speelduur: 
115 minuten
Releasejaar:
2o11
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply