Recensie: Changeling

Toen ik Hannah’s review las over Sully, zag ik dat Clint Eastwood deze film had geregisseerd. Ik bedacht mij dat de film Changeling ook door Clint Eastwood geregisseerd was en het de moeite waard was om deze nog eens her te bekijken. Hieronder vind je mijn recensie.

 

Plot

De film vertelt het waargebeurde verhaal over Christine Collins en haar zoon Walter Collins. Het speelt zich af in Los Angeles, 1928. Nadat alleenstaande moeder Christine Collins naar haar werk is vertrokken, verdwijnt haar zoon. Vijf maanden later herenigt de politie moeder en zoon, maar al snel merkt ze dat deze jongen haar zoon niet is. Haar onophoudelijke zoektocht naar de waarheid brengt een netwerk van corruptie aan het licht.

Changeling

Changeling

Voorheen kende ik Angelina Jolie van Lara Croft: Tomb Raider. Toen ik deze film ging kijken was ik benieuwd hoe zij overeind bleef in een waargebeurde drama film. Alle zorgen waren voor niks; Jolie is een geweldige actrice. Ik heb gedurende film gehuild en met kippenvel gezeten. Hoe zij in de film de zin ‘I want my son back’ uitschreeuwt is indrukwekkend. Jolie neemt je mee in het verhaal en als je dan in je achterhoofd bedenkt dat dit echt gebeurt is, maakt dat het allemaal nog indrukwekkender.  Ze neemt je niet alleen mee, maar je voelt zo met haar mee alsof je eigen zoon verdwenen is. De film duurt 141 minuten, maar zo voelt het niet. Je wordt zo meegesleept door alle emoties en de prachtige muziek (gecomponeerd door Eastwood zelf), dat je de tijd vergeet.

 Changeling

Conclusie

Clint Eastwood is als regisseur geslaagd om een prachtige indrukwekkende film neer te zetten met Angelina Jolie als uitblinker. Het verbaasd mij dat zij toendertijd geen Oscar voor haar rol in deze film heeft gewonnen.

Filminformatie:

Titel: Changeling 
Regie: 
Clint Eastwood
Cast: 
Angelina Jolie, Jeffrey Donovan, John Malkovich e.a.
Releasejaar:
2008
Oordeel: ★★★★★

The following two tabs change content below.

Kim

Naar de bioscoop gaan, is er bij Kim met de paplepel ingegoten. Haar oma werkte jarenlang in een bioscoop en zo zag ze alle films. Toen waren het alleen kinderfilms, tegenwoordig houdt ze ook van drama, (romantische) komedies en actie films. Naast films vindt Kim onder andere muziek, radio, katten en series kijken leuk.

Latest posts by Kim (see all)

Leave a Reply